Annons
Nyheter

Rookie tar över Högsrum

Nyheter • Publicerad 14 oktober 2009

FOTBOLL, DIV 6

Från ungdomsleden i Färjestadens GoIF till Högsrums FF:s herrlag i division 6.

Annons

För nye tränaren Mikael ”Henning” Stigsson blir HFF hans första senioruppdrag.

Efter sju år som ungdomsledare tar Mikael Stigsson över sitt första herrlag då han i går presenterades som Högsrums FF:s nye tränare.

– Jag har varit väldigt sugen på att ta över ett herrlag länge nu. Men sedan gäller det ju att ta tag i saker också, och nu när Tomas Stenberg slutar kändes det som ett bra läge, säger Stigsson som kommer från Färjestadens GoIF:s ungdomsled där han för närvarande tränar klubbens P97:or.

Vad kan man förvänta sig av Högsrum när du tar över?

– Det är svårt för mig att veta redan nu men jag ska träffa hela truppen i kväll (läs i går). Och då får jag förhoppningsvis en bild av hur vi ska jobba under säsongen som kommer. Men jag kan redan nu tänka mig att Högsrum ska vara ett topplag i sexan även nästa år.

VAKTAT KASSEN I GIF

Sedan tidigare har Stigsson inte haft någon kontakt med Högsrums FF. Inom ö-fotbollen är han dock inte ny. Tidigare har han vaktat kassen i såväl Algutsrums IF som Glömminge IF.

– Jag och ”Tissan” (Mattias Sandell, nuvarande HFF-målvakten) stod tillsammans i Glömminge ett tag, säger Stigsson och fortsätter:

– Fast det är faktiskt genom ”Mange” (Johansson) som jag fick kontakt med Högsrum. Vi träffades på någon fest och på den vägen är det.

FEM-SEX OLIKA

Annons

Totalt hade Högsrum från början fem-sex olika tränare som man hade kontakt med.

– Det var först riktigt nära att det faktiskt löste sig med en annan person. Men jag tror att den här lösningen blev ännu bättre och jag är övertygad om att Mikael kommer göra ett riktigt bra jobb i Högsrum, säger klubbens ordförande Kennert Georgsson.

Från Högsrum har även en av silly seasons första övergångar skett. Vänsterbacken Axel Svensson har bestämt sig för att lämna klubben och istället spela för nyblivna elitfyranlaget IFK Borgholm.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons