Nyheter

Rond ett till Färjestadens GoIF

Nyheter • Publicerad 24 juni 2010

FOTBOLL, DIV 3

Dubbelmöte mot nästjumbon Räppe GoIF.

Tränare Ola Petersson kallar det säsongens två viktigaste matcher.

Och rond ett gick i Färjestadens GoIF:s favör.

– Det var den viktigaste segern hitintills, säger Petersson efter 3–0-viktorian på Tallhöjden.

Halva säsongen är avverkad. Och Färjestadens GoIF har lagen under strecken på behörigt avstånd. Tackvare veckans 3–0-seger mot Räppe GoIF hemma på Tallhöjden har man fem pinnar ner till Älmeboda/Linneryd på kvalplatsen och ytterligare två ner till Emmaboda IS under nedflyttningsstrecket.

– Det här var jätteviktigt – den viktigaste segern hitintills den här säsongen. De här matcherna mot Räppe är avgörande för vilken arbetsro vi kommer ha under hösten, säger Ola Petersson.

TJUVSTARTAR

Färjestaden möter nämligen Räppe igen redan på tisdag då serien vänder och tjuvstartar med höstsäsongens första match.

– Det är en lika viktig match igen, säger Petersson. Nu har vi träning söndag och måndag och sedan spelar vi på tisdag och då gäller det att vara med ordentligt igen.

BÄTTRE LAGET

Under onsdagens match var det aldrig något snack om att Färjestaden skulle plocka tre poäng. 27 minuter in i matchen sköt Johan Ljungström in 1–0 och sju minuter senare satte Charlie Nilsson tvåan.

– Vi sätter ribban i första. Vi hade bra koll hela matchen och det kändes aldrig som att de var riktigt nära, säger mittfältaren Joakim Bengtsson.

I början på den andra akten föll FGoIF in lite i gamla synder. Man slappnade av, lät Räppe skapa målchanser och komma in i matchen.

– Det är som vanligt att vi blir loja när vi tar ledningen, så verkar det alltid bli, säger Bengtsson. Men vi är starka på hemmaplan och enkelt sagt är vi det bättre laget.

Andra ronden på tisdag. Kan man förvänta sig en annan match då, tränare Ola Petersson?

– Ja, det kan man nog göra. Vi kan ju varandra nu. Det blir nog lite mer taktiskt spel.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.