Annons
Nyheter

RM:s coach: ”Ingen tändning”

Nyheter • Publicerad 22 augusti 2007

FOTBOLL, ELITFYRAN

RM IF:s form är för tillfället usel. Laget har nu tre raka förluster och i lördagens match mot Växjölaget Sandsbro AIK, när de förlorade med 2-0, saknades allt som var värt att kalla kämpaglöd och gnista.

Annons

– Inställningen är på tok för dålig. Det fanns ingen tändning, ingenting, kommenterar tränare Anders Svantesson.

Spelet i första halvlek gav annars intentioner på att spelet skulle stämma någorlunda, trots att Sandsbro tidigt tog ledningen i den åttonde minuten. RM-spelarna slet och vann boll på mitten. William Johansson och Emanuel Claesson skapade en del framåt och de hade till exempel varsin ramträff. Men istället för ett kvitteringsmål stack Sandsbro upp och skapade en straffspark. Bortalagets Tobias Karlsson förvaltade straffen väl och 0-2 var ett faktum. Snöpligt för RM som var på gång i matchen.

– RM är farliga i första halvlek, de försöker spela bra fotboll men har lite otur, säger Sandsbros tränare Christian Stridh.

BLEK ANDRA HALVLEK

Om första halvlek var någorlunda bra spelad av hemmalaget var definitivt inte den andra det. RM såg håglöst ut, skapade inga chanser och passningsspelet stämde inte alls. Sandsbro däremot var tunga att möta och kontrollerade, utan några som helst problem, tillställningen sista 45. Tränare Svantesson kunde inte heller göra några speciella ändringar eller byten då laget är drabbat av avstängningar och skador.

– De var starka och tunga och vi gör det samtidigt väldigt krångligt. Vi vänder om när vi har lägen och kommer aldrig till skott, säger Svantesson.

Istället för en eventuell kvittering kunde bortalaget ha vunnit med ytterligare ett par bollar. Sandsbro hade ett par frilägen och en straff i andra som borde ha resulterat i mål, men effektiviteten var inte den bästa.

– Det skulle vart 5-0 till oss om det hade varit helt rättvist, säger Christian Stridh som trots de missade lägena i andra var nöjd med lagets insats.

VIKTIGA MATCHER

På grund av IFK Oskarshamns 4-2-vinst idag mot IFK Berga ser tabelläget inte något vidare ljust ut för RM. Man ligger nu sju poäng efter Oskarshamn och matcherna framöver blir otroligt viktiga. Kommande match spelas nästa lördag borta mot jumbon Lessebo GoIF. Där krävs det tre poäng för att haka på lagen framför.

Annons

– Det är mörkt nu och det är klart det känns jobbigt. Men nu har vi en vecka på oss att träna inför Lessebo och det behöver vi för att få igång maskineriet, säger Anders Svantesson.

KALLE FORSSELL

RM IF–Sandsbro AIK 0-2 (0-0)

Startelvan, RM: Niklas Wahlberg – Robin Olsson, Anders Johansson, Valentin Folkemark – Simon Bogefors, Roger Harrysson, John Larsson, Joakim ”Kimman” Bengtsson, William Johansson – Emanuel Claesson, Timmy Sigurdsson.

Kvarnligan:

3: Valentin Folkemark. Spelade stabilt och stod för några fina brytningar.

2: Robin Olsson. I det annars loja RM slet Olsson matchen igenom.

1: John Larsson. Vårdade bollen och spelade klokt och enkelt.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons