Annons
Nyheter

RM siktar på tredje raka

Nyheter • Publicerad 22 december 2006

FOTBOLLRM IF vann först i Rälla och sedan i Mörbylånga.På annandagen kan laget ta sin tredje raka inomhuscupseger när Länsförsäkringar Cup avgörs i Färjehallen.– Vi vet att vi är jäkligt bra, men vi kan inte gå ut och säga att vi ska ta tredja raka, säger RM-coachen Anders Svantesson.

De allra bästa lagen i regionen har RM sluppit möta tidigare under inomhussäsongen, men på annandagen är både Böda/Högby och Färjestadens GoIF med.

Annons

Och det gör givetvis en tredje raka cupseger lite svårare att genomföra.

– Ja, absolut, men det är alltid roligt att mäta krafterna med dem. Vi kommer med ett bra lag, men det blir svårt.

Vilket lag är favorit till cupsegern?

– Ja, man hoppas ju... Men samtidigt vet vi att Färjestaden är ett bra lag.

Så RM och Färjestaden?

– Ja, jag tror vi är i final. Det hoppas jag.

Slutligen, Anders. Varför är RM så bra inomhus?

– Vi har byggt laget från målvakten och vi har en spelande målvakt som blir som en extra back. Sedan har vi bredd på spelet, spelar i sidled och försöker komma i luckorna.

– Och vi kör korta och snabba byten och har skottvilligt folk. Det är otroligt viktigt. Och vi har en bra målvakt (Niclas Ohlsson), det ger styrka och trygghet.

FAKTA/Länsförsäkringar Cup Öland 2006

Annons

Grupp 1

GP Cup FF, Färjestadens GoIF 2, Ljungbyholms GoIF, RM IF

Grupp 2

Färjestadens GoIF 1, IFK Påryd, Glömminge IF, Böda/Högby

De två bästa lagen i varje grupp går vidare till semifinal.

Fotnot: Mörbylånga GoIF är med i Annandagscupen i Kalmar Sporthall. Där mäter klubben krafterna med Kalmar AIK, Lindsdals IF, Nybro IF, Hossmo BK, Kalmar FF U, IFK Berga och Smedby BoIK.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons