Annons
Nyheter

RM kör vidare utan ass-tränare

Nyheter • Publicerad 23 mars 2007

FOTBOLL, DIV 4 ELIT

RM IF:s målvakt Niclas Olsson kommer i år inte att dubblera som målvakt och assisterande tränare.

Annons

– Nej, han vill fokusera 100 procent på målvaktsbiten, säger Anders Svantesson, som inte kommer att få någon ny assisterande tränare.

Niclas Olsson vill alltså fokusera 100 procent på att bara vara målvakt i det nya elitfyran-gänget.

– Ja, han hinner inte med att vara assisterande och sedan säger han själv att det kommer att krävas ännu bättre målvaktsspel i elitfyran och då vill han kunna fokusera på det, förklarar Svantesson.

Ända sedan inomhussäsongen har Olsson funderat på att lämna uppdraget som assisterande och för ett par veckor sedan tog han beslutet. Men Svantesson kommer inte att få någon ersättare.

– Nej, det blir ingen ny assisterande, för det är inte lätt att hitta någon ny så här nära seriestarten, säger Svantesson och berättar att Olaus Olsson och Jonas Elmqvist kommer att hjälpa till som lagledare.

INSTÄLLT MOT FÄRJESTADEN

RM IF skulle ha spelat träningsmatch mot Färjestadens GoIF i torsdags kväll, men den matchen blåste bort.

– Ja, tråkigt nog, beklagar sig Svantesson. Det blåste rejält och jag och ”Jocke” (Joachim Christensson, FGoIF-tränare) var överens om att det inte gick att spela.

Något nytt datum är ännu inte fastställt.

– Nej, Färjestaden har det lite tajt, men vi behöver verkligen den här matchen, så jag hoppas verkligen att vi kan hitta ett nytt datum. Vi ska höras av under helgen, avslutar Svantesson.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons