Annons
Nyheter

RM IF vann hemmaturnering

Nyheter • Publicerad 5 december 2006

FOTBOLL, INTERSPORT JULCUPLiret i gruppen i Intersport Julcup var sisådär.Men när det nalkades slutspel fick RM IF upp ångan och var ohotat i slutomgångarna. Arrangörsklubben satte först dit Mörbylånga GoIF med 3–1 i semin och visade sedan ingen pardon mot Glömminge IF i epilogen som slutade 5–0.– Då visade vi var skåpet skulle stå, säger Lasse Otterdahl, RM-backen som utsågs till turneringens bäste aktör.

Ölands första inomhusturnering för säsongen avgjordes alltså i helgen och skådeplatsen var Rällahallen. De fyra favoritlagen på förhand – Glömminge lag 1, Mörbylånga, IFK Borgholm och RM IF lag 1 – tog sig planenligt fram till semifinalspelet.

Annons

När sedan semikrutröken hade lagt sig, så visade det sig att Glömminge skulle ta sig an RM.

Taktpinnen

Men någon större dramatik blev det aldrig i den 2x10 minuter långa finalen.

RM, som spelat upp sig match för match, tog tag i taktpinnen direkt och fick in ettan redan 2.50 in i tillställningen genom duktige Lasse Otterdahl, frispelad av avige Sebastian Sten.

Elitfyraklubben fortsatte kanonaden genom två tunga skott av Sten och Anders Johansson, innan just Sten, snyggt framspelad av William Andersson, kunde smeka in 2–0.

Andersson satte själv både 3–0 och 4–0 och finalen var därmed avgjord.

– Att nå final var helt okej, men våra första tio minutrar där var ruggigt dåliga och det fungerar inte mot RM – det är Ölands bästa inomhuslag. Det var inget snack, säger GIF-tränaren Marcus Kraaijenbrink.

Roger Harrysson, den tände lagkaptenen, fick avsluta målskyttet med sin 5–0-fullträff efter pausvilan.

Låste sig

– Vi spelade inte alls bra i gruppen, Högsrum och Persnäs backade hem och då blev det svårt, analyserar RM:s Lasse Otterdahl.

Annons

– Sen spelade vi jättebra i semi och final och då visade vi var skåpet skulle stå, säger han vidare.

RM-tränaren Anders Svantesson delade Otterdahls syn.

– Det låste sig lite i gruppspelet. I semin mot Mörbylånga gjorde vi en mycket bra match, turneringens bästa i mina ögon, säger han.

– I finalen lade vi krutet i början, vilket betalade sig. Det här bådar gott inför fortsättningen, avslutar en nöjd segercoach.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons