Annons
Nyheter

RM höll jämna steg med GIF

Nyheter • Publicerad 18 september 2007

FOTBOLL, ELITFYRAN

Anders Svantesson:

Annons

– Rättvist.

Patrik Isaksson:

– Rättvist.

Det är inte alltför ofta tränarna har samma åsikt efter en match, men både RM IF och serieledaren Gransholm IF:s båda coacher var rörande överens efter 2–2-matchen på Runvallen i helgen.

Hemmalaget, som febrilt jagar en någorlunda form inför det stundande kvalspelet för att hänga kvar i elitfyran, började tillställningen och kunde anfört av Kalmar AIK-lånet Fredrik Rathjen som sammanhållande länk i mittförsvaret låsa fast Gransholm till noll och ingenting.

– Vi visste att det skulle bli tufft här med blåsten, säger GIF-tränaren Patrik Isaksson, som dock inte ska förväxlas med artisten med samma namn.

– De var hetare än oss och vi gjorde ingen bra halvlek alls.

MACKA TILL HÖGER

Just Fredrik Rathjen var inblandad i RM:s ledningsmål. Rathjen bröt ett farligt GIF-uppspel, när han hade rest sig upp slog han en macka ut till högerbreddaren Joakim ”Kimman” Bengtsson som fixade resten. Bengtsson drog sin försvarare avancerade inåt och lade behärskat in ettan med en skruvad högerinsida.

RM, som hade gått tillbaka till en 4-4-2-uppställning, tappade dock mark i den andra akten. Kronobergarna fick mer och mer att säga till om, men kvitteringen kom ur tomma intet. En långboll hittade in i RM-boxen och en Niclas Olsson på mellanhand hade ingen chans mot Isac Viktor. Sebastian Sten hade visserligen ett friläge, men det var Gransholm som skulle sätta tvåan. I halvlekens 20:e minut överbelastade ”giffarna” smart högerkanten och Christoffer Magnusson stänkte dit en vänsterpärla i Olssons långa hörn.

Annons

”FÅR ALDRIG SKE”

Serieledaren såg ut att gå mot trepoängaren, men Emanuel Claesson ville annat med nio minuter kvar. Rathjen slog en långboll, som Timmy Sigurdsson skarvade vidare. Sten tog tag i bollen och skickade vidare kulan till en vilt springandes Claesson. ”Manne”, som hade bytts ut men fått komma in igen på grund av en Robin Olsson-skada, gjorde inget misstag. Patrik Isaksson var allt annat än nöjd med försvarsinsatsen.

– 2–2-målet får aldrig ske. Vi förlorade alla dueller i den sekvensen. Överlag var det dock rättvist. Det går inte att spela i endast en halvlek i den här serien – oavsett motstånd.

Anders Svantesson var belåten med den delade poängen:

– Det var rättvist. Vi hade minst lika många chanser som dem. Det var ändå seriens bästa lag vi mötte och det här oss självförtroende inför kvalet, avslutar han.

På tal om kvalet, ja. RM drabbas där av en jobspost, då slitstarke innermittfältaren Roger Harrysson inte kan vara med i den första omgången på grund av jobb i Norge.

DAVID WINBERG

RM IF–Gransholms IF 2–2 (1–0)

Målen, RM: Joakim Bengtsson, Emanuel Claesson.

Kvarnligan

Annons

3: Fredrik Rathjen. Styrde och ställde i de bakre leden. Bokfördes för ”1,5” assist.

2: Joakim Bengtsson. Trollgubbe som skapar mycket ytor åt sig själv och andra. Kan dock lira något rakare då och då.

1: Roger Harrysson. Slet nåt kopiöst på mitten – och fick mycket stryk.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons