Nyheter

RM föll mot seriekonkurrent

Nyheter • Publicerad 4 april 2006

FOTBOLL, TRÄNINGSMATCH4-4-2 eller 4-5-1?RM IF-coachen Patrik Gustavsson testade båda systemen i träningskampen mot Madesjö IF och det blir det första vi får se i seriespelet.– Jag ville se 4-5-1, men 4-4-2 passar oss bättre, säger Gustavsson efter 5–2-förlusten på Rällas grusareal i lördags.

Öländskorna tillryggalade en bra första halvlek mot sin kommande konkurrent i damtvåan, men det var Madesjö som kunde gå till pausvila med 3–1.

Gustavsson var emellertid inte alltför besviken över första 45.

– Vi spelade egentligen en bländande fotboll, vi ägde stora delar, men individuella misstag stjälpte oss.

RM:s andra mål i den andra aktens begynnelse kom på en frispark signerad Linda Nilsson. En diskuterad strut.

Ny regel

En ny offside-regel har kommit till det här året. Om en spelare står i ett offsideläge, men inte har med spelet att göra, så uppmanas domarna att inte blåsa av.

Detta läge kom till sin spets när hela tre RM-spelare ställde sig på Madesjökeeperns mållinje. MIF-målvakten hade ingen chans att mota Nilssons frispark med ö-trion framför sig, men mål blev det. Fortsättning lär följa i detta ärende.

Efter en månad

RM, som hade ändrat från 4-4-2 till 4-5-1 i den andra akten kom inte närmare än så i målprotokollet. Madesjö visade sig vara lite kvickare, lite starkare och lite passningssäkrare och kunde till slut springa ifrån till 5–2.

– Jag ville se 4-5-1, men 4-4-2 passar oss bättre, säger tränare Gustavsson efter kampen.

Nu har ni mött nästan alla lokala lag som ni kommer att möta i serien (förluster mot Lindsdal, Emmaboda och Madesjö och en vinst mot Smedby, reds. anm.), vad tycker du att ni står?

– Konditionsmässigt är vi i fas, fotbollsmässigt ligger vi efter en månad. Vi brukar ju komma ut på San Siro den 1 mars annars.

Så det stundande träningslägret kommer väl till pass, då?

– Ja, där kommer fokus ligga på bolltempo.

Gustavsson vill höja hela laget för insatsen i den första halvleken med en extra guldstjärna till nytillskottet på mitten Sandra Blixt.

FAKTA/

RM IF – Madesjö IF 2–5 (1–3)

Målen, RM: Ulrika Helgesson, Linda Nilsson.

Startelvan, RM: Helena Andersson – Charlotta Ljunggren, Linda Nilsson, Sofie Waller, Hanna Helgesson – Sofi Hansson, Ulrika Helgesson, Sandra Blixt, Elna Hägglund – Jenny Salebäck, Emma Hultenius.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.