Nyheter

RM blev bästa ölandsdamerna

Nyheter • Publicerad 8 januari 2008

FOTBOLL, PAIF-CUPEN

Lindsdals ungdomslandslagspelare Amanda Fredriksson hade sin egen show mot RM som inte hade något att sätta emot och fick respass i semin. RM blev trots allt bästa ölandslag bland damerna.

All heder åt hela Lindsdal, som vann cupen efter finalvinst mot IFK Kalmar. Men det fanns en sak som var den stora skillnaden mellan RM och Lindsdal. 17-åriga Amanda Fredriksson vände ut och in på RM:s försvar som varken var snabba eller tekniska nog.

– Lindsdal var helt enkelt bättre än oss, säger RM:s tränare Torsten Luks.

Redan efter att par minuter visade Fredriksson vem som bestämde då hon sprang förbi två försvarare och satte bollen i det bottre hörnet. Minuten senare gjorde hon en exakt kopia av 1–0-målet, då var spelet dock avblåst och målet godkändes inte. Lindsdal repade dock sig och fortsatte att pumpa på. RM stod stundtals upp hyfsat men var inte i närheten av Lindsdals spetskompetens.

– Det är härligt att se tjejerna inställning men tyvärr så räcker vi inte riktigt till, säger Luks.

KAN HA MISSGYNNATS

När Fredriksson gjorde 2-0 och Josefin Sallander gjorde 3-0 med drygt fem minuter kvar kändes matchen avgjord. Visserligen fick Linnea Alvarmo in 3-1 ett par minuter senare men närmare kom dock aldrig RM.

– Överlag är jag jättenöjd med turneringen. Vi slår Borgholm och IFK Kalmar och detta är enda förlusten vi får i turneringen, säger Luks.

Kan det vara så att ni missgynnades av att vinna gruppen?

– Kanske kan det varit så, men så tänker man ju inte man vill ju inte lägga någon match men efter som vi slagit båda de andra lagen i den andra semin så kanske det varit bättre att möta någon av dem, säger Luks.

RM fick dock nöja sig med att bli bästa ölandslag eftersom inget annat lag från Öland lyckades ta sig till final.

GRUVLIG REVANSCH

Lika överlägsna som Borgholm var mot IFK Kalmar i gruppspelet, lika överlägsna var IFK Kalmar i semin.

– Vi stod ändå upp bra, konstaterade Borgholms tränare Janne Strindhag.

IFK Kalmar började turneringen pinsamt dåligt och var väldigt nära att missa slutspelet. Borgholm lyckades, på ett imponerande sätt, slå Kalmar i gruppen men i semin fick dock Kalmariterna sin revansch.

– Vi slog dem i gruppen och spelade helt briljant men Maria Boström blev skadad i sista gruppspelmatchen och med en man kort orkade vi inte riktigt, säger Janne Strindhag.

Tidigt tog Kalmar ledningen med 1-0 och sedan var Borgholm aldrig nära att hota IFK Kalmar som spelade med en otrolig pondus och gjorde svårt för Borgholm som fick jaga mycket boll. När sedan Josefin Larsson och Terese Karlsson ökade på till 2-0 respektive 3-0 var det inte mycket som talade för Borgholm som trots allt inte gav upp utan fortsatte att jobba.

– Vi möter ett riktigt klasslag i dag. De spelade i division 1 i fjol och vi kommer från division 4, säger Strindhag.

Nöjd med turneringen annars?

– Mycket. Vi kom i en svår grupp och klarade av det fantastiskt och alla tog jobbet hela tiden. Vi har ett otroligt go i laget så det känns bra inför säsongen.

I matchens slutskede kom även 4-0 och 5-0 och Borgholm blev sista ölandslag att åka ur. RM blev dock bäst på ön då de hade bättre facit från gruppspelet.

JOHAN MALMQVIST

Semifinal Lindsdal–RM 3-1

1-0 Amanda Fredriksson, 2-0 Amanda Fredriksson, 3-0 Josefin Sallander, 3-1 Linnea Alvarmo.

Semifinal IFK Kalmar–IFK Borgholm 5-0

1-0 Elin Olofsson, 2-0 Josefin Larsson, 3-0 Terese Karlsson, 4-0 Josefin Larsson, 5-0 Johanna Lönnbom.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.