Annons
Nyheter

Risk för Ölandsfritt Kalmar FF

Nyheter • Publicerad 2 oktober 2009

FOTBOLL,

ALLSVENSKAN

Annons

Ölandsfritt i Kalmar FF 2010?

Ja, risken finns då truppens båda ölänningar, Zlatan Azinovic och Tobias Carlsson, sitter på utgående kontrakt.

– Vi får försöka se till att fixa det där, annars är det inte bra, säger ”Tobbe”.

Det fanns en tid då ena handens fingrar inte räckte till för att räkna upp alla öländska spelare i Kalmar FF. De senaste två åren har det dock bara varit två ölänningar i KFF-truppen och till säsongen 2010 finns det risk för att det blir helt Ölandsfritt.

Andramålvakten Zlatan Azinovic och Kalmar FF är nämligen inte överens om ett fortsatt samarbete.

– Vi har förhandlat om nytt kontrakt i två månader och är inte överens. Vi har närmat oss varandra, men det är inte helt klart än, säger Azinovic, som hoppas kunna sätta punkt för förhandlingarna innan säsongen är över.

– Jag räknar med det, men i den här branschen vet man ju aldrig.

Petter Wastå har stått i mål alla matcher i allsvenskan i år. Är man verkligen sugen på en fortsättning efter ännu ett års nötande på bänken?

– Ja, det är man. Jag har visserligen nött mycket bänk rätt länge och någon gång vill man ju börja spela. Men någon gång måste chansen komma och kommer den inte här i Kalmar kommer den väl någon annanstans. Men det är klart att jag kan tänka mig en fortsättning i Kalmar FF eftersom jag förhandlar med dem.

”TOBBE” TILLBAKA

Annons

Kalmar FF har ännu inte inlett förhandlingar med Tobias Carlsson angående en förlängning, men det borde vara hög tid för det nu.

– Jag tänker inte så mycket på det där, utan kör på nu och sedan får jag se hur kroppen känns. Men den känns bra nu.

Så om Kalmar FF vill ha kvar dig stannar du?

– Det är inte alls omöjligt att det blir så.

Skadespöket vägrar släppa taget om Carlsson, som bara spelat tio matcher i årets allsvenska.

– Det har ändå varit rätt okej. Jag var skadad lite där i början, men sedan spelade jag när jag fick chansen, säger han och fortsätter.

– Sedan åkte jag på den här lårskadan och blödningen i låret, men nu är jag tillbaka igen.

Det har dock mest blivit spel med U21-laget sedan comebacken och återkomsten i a-laget väntas det fortfarande på.

Carlsson och Azinovic har fem chanser kvar till ytterligare allsvenskt spel säsongen 2009 och med fem omgångar kvar ligger Kalmar FF fyra i tabellen. Det är fem poäng ner till femteplacerade Häcken och fem poäng upp till serieledande AIK.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons