Nyheter

Problem med Emmas övergång

Nyheter • Publicerad 9 april 2010

FOTBOLL, DIV 4

Emma Johansson skrev nyligen på för en övergång från Färjestadens GoIF till Lindsdals IF. Men så enkelt är det inte. Nu väntar förhandlingar mellan klubbarna innan Johansson är klar för LIF.

– Vi tycker att Lindsdal har agerat helt fel i den här situationen, säger Peter Malmberg, damfotbollsansvarig i Färjestadens GoIF.

Emma Johansson skrev på för Lindsdal i slutet av mars, endast en månad innan Färjestadens seriestart. Det tycker Färjestadens GoIF är för nära inpå premiären och styrelsen resonerade kring frågan under ett möte i mitten av denna vecka.

– Lindsdal har varit nonchalanta och inte tagit kontakt med oss. Och det är så tätt inpå seriestarten och det är inte under någon frimånad, säger Malmberg och fortsätter.

– Förbundet har en frimånad för att undanröja de här problemen och det borde Lindsdal känna till och följa. Det finns ett regelverk att följa och det här är för sent. Det kan vi inte acceptera.

Färjestaden har deklarerat sin ståndpunkt och nu ligger bollen hos Lindsdal.

– Vi är inte beredda att släppa någon sådär rakt upp och ner, men vi är öppna för diskussioner, säger Malmberg.

• Men borde inte Emma Johansson få spela var hon vill?

– Eftersom det är Lindsdal som har dragit igång det här är det deras ansvar att lösa. När det blir såhär kommer ofta spelaren i kläm och det tycker inte jag är bra, svarar Malmberg och menar att alla föreningar har ett ansvar att hålla sig till reglerna.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.