Nyheter

”Pors Persson” fortsätter att dominera

Nyheter • Publicerad 24 augusti 2006

FOTBOLL, ADECCOLIGANDet går fortfarande lysande för Christer Persson i hans nya klubb Pors Grenland i norska superettan, Adeccoligan.Med ”Chrille” i laget är Pors obesegrat och nu senast blev Algutsrumssonen även målskytt.

Den norska tidningen Varden fortsätter att hylla Christer Persson för hans insatser i den blåa Pors-tröjan och tidningens sportsidor hade efter matchen följande bildtext under Persson-bilden: ”Christer Persson har varit central for Pors efter övergången. Mot Løv-Ham fick han lite hjälp av spelarna runt sig, men satte det oerhört viktiga förstamålet.”

Ja, Persson gjorde mål i den 55:e minuten i den senaste matchen mot Løv Ham och hans namne, Christer Fjellstad, fastställde sedan slutresultatet till 2-0 fem minuter från full tid.

Hälen krånglar

Det har gått bra sedan Persson kom till klubben från FK Tønsberg. Efter 0-0 mot Moss, 2-1 mot Sparta Sarpsborg och 2-0 nu mot Løv Ham har Pors gått upp från botten till mitten av tabellen.

Och då spelar det ingen roll att laget inte bjuder på någon propagandafotboll. Eller som Varden skriver: ”Pors kurtiserer ikke fansen med festfotball om dagen. Men hva gjør det når poengene renner inn?”

Det finns dock en baksida på medaljen och lite smolk i Perssons glädjebägare. Hans häl har nämligen börjat krångla och efter matchen haltade han ut.

– Jag har haft problem med hälen och måste bli varm för att komma igång. Men under den första delen av matchen blev spelet väldigt uppstyckat på grund av alla som låg ner, säger han till Varden.

– Det har blivit värre. Det är vila som gäller, men det har vi inte tid med, fortsätter han.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.