Annons
Nyheter

Petersson sänkte Böda/Högby

Nyheter • Publicerad 29 augusti 2007

FOTBOLL, DIV 4

Det var inget snack om saken då Borgholm spelade ut Böda/Högby efter noter på tisdagskvällen. Segersiffrorna blev stora 5–0 och fyra av målen stod glödhete Jacob Petersson för.

Annons

– Han är ruggigt målfarlig och har just nu ett flyt utan dess like, säger Johny Erlandsson, coach i IFK Borgholm.

Matchens inledning gav annars inga intentioner på att det skulle bli en lätt seger för IFK Borgholm. Det var tätt med mycket kamp på mitten. Efter cirka en kvart tog dock hemmalaget ledningen efter en fast situation som Gustav Ekström knoppade in. Johan ”TT” Pettersson slog frisparken och han var även en av planens mest tongivande spelare som styrde och ställde på det centrala mittfältet. Med halvlekens sista spark kom även 2–0, Jacob Petersson gjorde sitt första mål för dagen. Ett tungt mål för bortalaget att släppa in.

– Vi var lite handlingsförlamade och de är jävligt duktiga. De försvarar sig så bra så vi kommer inte till några lägen, kommenterar Bengt ”Kyl-Bengan” Johansson, B/H:s tränare.

PÅ RÄTT PLATS

Elva minuter in i andra halvleken skulle 18-årige Jacob Petersson starta sin show på riktigt och avgöra matchen. Efter ett riktigt bra anfall som drogs upp av pigge Andreas ”Snurre” Persson fick Pettersson den sista foten på bollen. 3–0 till Borgholm och det skulle komma mer från måltjuven. I den 73:e minuten satte han fyran och lite senare kom även femman.

– Det betyder riktigt mycket att han kommer fram och gör så mycket mål, han är på rätt plats hela tiden. Men man får inte glömma att han får riktigt bra hjälp från sina kollegor på planen. Vi spelar bitvis en fantastiskt fin fotboll och att kunna göra det i ett derby visar vår klass, säger en mycket nöjd Johny Erlandsson.

REN UTSPELNING

– Det här var en ren utspelning och det är bara att lyfta på hatten. Och Petersson är grymt bra. Han har utvecklats mycket sedan jag såg honom när jag var i Borgholm, säger ”Kyl-Bengan”.

I och med att Mörbylånga lyckades hemmaslå Kalmar Södra ligger nu Borgholm elva poäng före Nickebo och tolv före Kalmar Södra, Södra som dock har en match mindre spelad. Trots poänggapet och faktumet att det bara är fyra omgångar kvar att spela vågar inte Johny Erlandsson ta ut något i förskott.

– Visst, det ser fantastiskt bra ut men man kan aldrig säga att det är klart, säger han.

Annons

VIKTIGA MATCHER

Den nionde september möter Borgholm IFK Påryd och kan i den omgången, med hjälp av andra resultat, definitivt säkra seriesegern. Böda/Högby möter samtidigt Orrefors i en oerhört viktig match. Alltså en mycket betydelsefull omgång för de båda ö-lagen.

KALLE FORSSELL

IFK Borgholm–Böda/Högby 5-0 (2-0)

Målen, IFK: Jacob Petersson 4, Gustav Ekström.

Startelvor, IFK: David Larsson – Jonas Zachrisson, Niklas Karlsson, Frans Johansson, Johan Berg – Jonatan Karlsson, Gustav Ekström, Johan ”TT” Pettersson, Andreas ”Snurre” Persson – Marcus Erlandsson, Jacob Petersson.

B/H: Jonas ”TV” Pettersson – Magnus Pettersson, Niclas Ottosson, Johan Hammarsten, Tobias Arnesson – Marcus Nelson, Nicklas Jämtin, Viktor Byström, Jonas Nilsson – Andreas Prins, Jörgen Petersson.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons