Nyheter

Persson till Pors Grenland

Nyheter • Publicerad 1 augusti 2006

FOTBOLL

Precis som Ölandsbladet skrev om i torsdags blir det ett byte av klubb för Algutsrumssonen Christer Persson.”Chrille” byter nu FK Tönsberg i tvåan mot spel i Adeccoligan och Pors Grenland.

Christer Persson kan nu se fram emot spel i norska Adeccoligan, motsvarande Superettan, på nytt. Efter att ha stannat kvar i FK Tönsberg när klubben trillade ur näst högsta serien förra säsongen blir det nu till sist en flytt för ”Chrille”.

– Jag har inte skrivit på några papper. Men vi är överens om de viktiga sakerna, det är bara några smådetaljer och praktiska grejer som ska fixas, säger Persson och fortsätter.

– Jag ska faktiskt dit nu och presenteras på någon presskonferens.

Pendla

Tönsberg, som misslyckats i år och bara ligger sexa i division II, sätter inga käppar i hjulet för Persson.

– Vi har haft en bra dialog och de har full förståelse för att jag vill byta klubb, säger han och berättar om lättnaden över att spel i ettan återigen väntar.

– Det ska bli skönt. Det blir en nytändning. Att spela i tvåan var inte vad jag hade tänkt mig när jag flyttade till Norge.

Persson planerar att stanna i sin nya klubb åtminstone säsongen ut.

– Det blir det i alla fall, sedan får man ta det därefter. Vi bor kvar i Tönsberg och det blir en timmes pendlande till träningarna. Men det är bara att bränna några goa skivor så slår man ihjäl den tiden, avslutar han med ett skratt.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.