Nyheter

Persson redo inför ny säsong

Nyheter • Publicerad 18 april 2006

FOTBOLL, NORGEChrister Perssons Tönsberg åkte i fjol ur norska division I och lirar i år i tvåan.”Chrille” hoppas givetvis på en ettårig sejour i divisionen.– Javisst är det så, det står mellan oss och hårdsatsande Notodden.

Persson tycker att försäsongen varit lite upp och ner för Tönsberg, mycket på grund av skadeproblem. Folk i truppen har dock frisknat till och laget genomförde en bra träningsvecka i Turkiet nyligen.

Hur har det gått för Persson själv under uppbyggnadsfasen, då?

– Jo, okej. Jag har spelat alla träningsmatcher i en innermittfältsroll som jag trivs i, berättar han.

Defensivt jobb

Tönsberg kommer med största säkerhet köra en 4–4–2-uppställning, där Algutsrumssonen tar hand om det defensiva arbetet på mitten.

Och det kan behövas en spelare av öländskt stål i en central roll om Tönsberg ska ta klivet upp igen. Persson har i och för sig ingen jättekoll på motståndet, men han vet att ett riktigt hot till Tönsbergs uppflyttningsplaner heter Notodden.

Vinnaren går upp

Notodden är en hårdsatsande klubb som har som mål att spela i Tippeligan innan 2010. Nästintill hela truppen är professionell och kan därmed träna två gånger om dagen och den nyinköpte tränaren är förre GIF Sundsvalls-coachen Jan Halvor Halvorsen.

– Det blir idel nya erfarenheter att spela i tvåan och det ser ut att stå mellan oss och Notodden, förkunnar Christer.

Inget av lagen har dock råd med några större seriedjupdykningar, eftersom endast vinnaren går upp i ettan.

Ingen premiär

Perssons Tönsberg premiärspelade i går kväll (efter vår pressläggning, reds. anm.), men eftersom han ådrog sig ett rött kort i den sista matchen i fjol mot Kongsvinger, så fick ölänningen istället snällt följa matchen från läktarplats. Mittfältaren får en ny chans på lördag, då det är match igen.

Just Kongsvinger, som även i år spelar i division I, kontaktade för övrigt Tönsberg och Persson under försäsongen för att höra sig för om ölänningens fotbollstjänster, men av det blev det intet.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.