Annons
Nyheter

Persson gör en Mobaeck

Nyheter • Publicerad 13 februari 2007

FOTBOLL

Daniel Mobaeck har gjort det. Nu tar Jonathan Persson samma steg – från Öland till Kalmar AIK.

Annons

Jonathan, 17 i år, lämnar Högsrums FF i sexan till förmån för division 3-laget Kalmar AIK. Persson har tränat med ”Klubben” hela vintern och kommer nu ingå i A-truppen.

– Kanske inte en kille för A-laget just nu, men han är ung och man vet aldrig. Han kämpar och sliter och det är såna killar vi vill ha, säger KAIK-coachen Johan Flobecker om sitt senaste Ölandstillskott som ska skriva på i veckan.

BREDDAR TRUPPEN

Flobecker spelade så sent som i fjol för Färjestadens GoIF, men lämnade Tallhöjden inför den här säsongen för att bli tränare hos GoIF:ens division 3-konkurrent.

– Det går bra. Vi håller på att bredda truppen nu, så vi har lite jobb framför oss med att få alla att lära känna varandra, hälsar Johan Flobecker.

I DANIELS FOTSPÅR

Jonathan Persson följer nu alltså i Daniel Mobaecks fotspår som i sin ungdom tog steget från Mörbylånga GoIF och Öland till Kalmar AIK, innan han landade i allsvenska Kalmar FF. ”Mobbe” är nu en viktig kugge i regerande svenska mästarna Elfsborgs lagbygge.

Går Jonathan en liknande karriär till mötes?

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons