Annons
Nyheter

Persnäs kvar i sexan men letar coach

Nyheter • Publicerad 8 december 2006

FOTBOLL, DIV. VIPersnäs AIF fanns inte med på den lista över anmälda lag till seriespel 2007 som Smålands Fotbollförbund publicerade på sin hemsida i onsdags.– Men det var bara en liten miss, lite slarvligt, men jag har anmält oss nu så det är ingen fara, klargör klubbens fotbollsbas Daniel Nilsson.

Nej, Persnäs har alltså inte tvingats dra sig ur likt Hulterstads AIK nyligen gjorde. PAIF:en kommer att lira i division VI även nästa säsong.

Annons

– Ja, vi kör vidare, det var inte tänkt något annat, förklarar Nilsson.

Däremot verkar klubben gå lite i Degerhamns fotspår, med tanke på att ”Degis” har lagt ner sitt B-lag i brist på folk, men trots allt ska köra vidare i sexan nästa år.

– Som det ser ut just nu så blir det nog inte något B-lag, men man vet ju aldrig. Det kanske rasslar till med spelare, hoppas Nilsson.

Ja, Degerhamn och Hulterstad har ju inte haft geografin med sig nere på södra Öland, men de geografiska förutsättningarna är lika karga på norra delen av ön.

– Dels lockar innebandyn mycket och dels är det många som måste flytta till Kalmar för gymnasiet och då tycker de det är för långt att åka hit från Kalmar, analyserar Nilsson.

Tio klubbar

Sista anmälningsdagen för herrar division IV elit ner till reserv B och damer division III till IV var fredagen den 1 december. I torsdags var 278 föreningar anmälda till seriespel 2007 och samtliga ö-lag hittades då på Smålands Fotbollförbunds lista:

Böda/Högby, Degerhamns IF, Färjestadens GoIF, Glömminge IF, Högsrums FF, IFK Borgholm, Mörbylånga GoIF, Persnäs AIF, RM IF, SSG IF.

Hulterstads AIK har som bekant ingen serieverksamhet 2007.

Komplement till ”Micke”

Annons

En viktig fråga kvarstår dock: Vem leder laget som tränare 2007?

Fredrik Alvarmo tackade ju för sig efter säsongen och sedan dess har Mikael Nilsson hållit i träningarna och även agerat coach under förra helgens inomhuscup i Rälla.

– ”Micke” kommer att ingå i tränarstaben, men vi försöker att få tag på ett komplement, förklarar Nilsson, som dock inte direkt kunnat plocka coacher från träden.

– Vi har väl fått en tio stycken ”Nej, tack”, eller nåt... Det är inte lätt...

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons