Nyheter

Pelles Böda/Högby i trångt läge

Nyheter • Publicerad 29 september 2006

FOTBOLL, ELITFYRANI dag måste Böda/Högby besegra Torsås GoIF.Annars spelar nordölänningarna i division IV nästa år.Men anfallaren Pelle Nilsson är optimist.– Stämningen är fruktansvärt bra nu. Vi har haft två bra träningar i veckan och allt känns bra.

Det är ingen vanlig match som spelas på Nya IP i dag.

Det är en så kallad ödesmatch, som bestämmer om B/H får en kvalchans att klara sig kvar i elitfyran, eller om laget direkt får ta steget ner i vanliga fyran.

Men Nilsson tror ändå inte spelarna känner någon jättestor press på sig.

– Nej, jag tror inte det. De flesta tycker bara det är kul att spela så här viktiga matcher. Det är bara att göra vårt och vinna.

Nu jävlar

Det är två högintressanta matcher i elitfyran södra i dag. Böda/Högby och Eneryda spelar för att nå den sista kvalplatsen, medan deras motståndare spelar för att undvika negativt kval:

Böda/Högby (11) - Torsås GoIF (6)

B/H måste vinna för att knipa kvalplatsen, samtidigt som Eneryda inte får vinna. Spelar B/H oavgjort väntar division IV nästa säsong.

Eneryda IF (10) - Växjö BK (8)

Eneryda säkrar kvalplatsen med en seger. Om B/H vinner räcker det inte med ett kryss för Eneryda, för då hamnar lagen på samma poäng och B/H har 19 mål bättre målskillnad.

Hur stora chanser har ni att knipa kvalplatsen tror du?

– De är väl rätt stora. Växjö måste ju också vinna mot Eneryda för att undvika kval, så bara vi vinner och det känns som vi gör det.

Vad måste stämma för att ni ska besegra Torsås?

– Att alla känner att ”nu jävlar”, att alla är laddade till tusen. Vi kan inte göra mer än att vinna och sedan hoppas att Växjö vinner.

Ska måla i dag

Pelle Nilsson har haft lite skadebekymmer den senaste tiden, då han åkt på en inflammation under den ena stortån, men det är inget som ska hindra honom från spel i dag.

– Nej, det är nog lugnt, säger forwarden som i årets serie gjort fem mål framåt.

Det har varit lite problem med målskyttet den senaste tiden, Pelle...

– Du, det är rätt så kallt nu. Det är väl fyra-fem matcher jag inte gjort mål på nu.

– Men jag sparar mig. Det kommer i dag.

Ja, det måste till i alla fall minst ett mål framåt för Böda/Högby i dag. Annars spelar man inte i elitfyran nästa år.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.