Annons
Nyheter

PAIF-cupen blir HAIK:s sista resa för den här gången

Nyheter • Publicerad 14 december 2006

FOTBOLL, PAIF-CUPENHulterstads AIK har ju som bekant lagt ner sin seriesatsning 2007. Men laget gör ett sista framträdande – klassiska PAIF-cupen blir skådeplatsen.– Det är kul att de valde vår cup för att spela en sista gång, säger turneringsgeneralen Erland Augustinsson.

Augustinsson drog HAIK i C-gruppen, där IFK Borgholms båda lag, samt Glömminge IF väntar – en tuff uppgift för sydölänningarna.

Annons

Getingbo

Den på papperet allra tuffaste sammansättningen är emellertid getingboet som kallas för grupp A.

Division III-klubben Färjestadens GoIF får där tampas med RM IF lag 1, fjolårets segrare, samt Mörbylånga GoIF lag 1 och 2.

I B-gruppen får Böda/Högby lag 1 ses som favorit och i grupp D lär segern stå mellan SSG lag 1 och elitfyraklubben RM:s andragäng.

Fler damlag

För första gången i PAIF-cupens historia avgörs upplagan med fler damlag i turneringen än herrgäng. I herrcupen kommer 16 lag till start, damerna är dock värre med två till.

RM 1 får ta på sig favorithatten i den fem lag starka A-gruppen och i den lika stora B-sammansättningen lär vinsten stå mellan Lindsdals IF lag 1 och Mörbycupens segrarinnor IFK Borgholm lag 1.

Två andra förstalag, Madesjö IF och IFK Kalmar, är stora favoriter att ta sig vidare till slutspel från C-gruppen, medan två fastlandslag i Smedby BoIK och Emmaboda IS får hållas högst upp i snacket i grupp D.

I både herr– och damturneringen tar sig de två bästa lagen i varje grupp garanterat vidare till slutspel och den slutliga chansen att spela hem PAIF-cupen.

Cupkrock

Annons

En cupkrock sker i och med att Nybro Open har flyttat tillbaka sin turnering i kalendern, men Erland Augustinsson är belåten med antal anmälda lag till PAIF-cupen.

– Jag snackade med dem om ett eventuellt samarbete, men de ville inte alls kännas vid något sådant, eftersom de är Sveriges näst största inneturnering. Därför känns det extra skönt att vi har så många lag på plats, avslutar Augustinsson.

PAIF-cupen, lottningDamer

Grupp A: RM IF lag 1, Madesjö IF lag 2, Vissefjärda GoIF, IFK Kalmar lag 2, Färjestadens GoIF.

Grupp B: Norra Tångs BK, Kalmar Södra IF, Mörbylånga GoIF, Lindsdals IF lag 1, IFK Borgholm lag 1.

Grupp C: Madesjö IF lag 1, IFK Kalmar lag 1, Lindsdals IF lag 2, Högsrums FF.

Grupp D: RM IF lag 2, Smedby BoIK, IFK Borgholm lag 2, Emmaboda IS.

HerrarGrupp A: Mörbylånga GoIF lag 2, RM IF lag 1, Mörbylånga GoIF lag 1, Färjestadens GoIF.

Grupp B: Böda/Högby lag 2, Högsrums FF, Persnäs AIF, Böda/Högby lag 1.

Grupp C: Hulterstads AIK, IFK Borgholm lag 2, IFK Borgholm lag 1, Glömminge IF.

Grupp D: SSG IF lag 1, Degerhamns IF, RM IF lag 2, SSG IF lag 2.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons