Annons
Nyheter

På väg uppför tränartrappan

Nyheter • Publicerad 29 december 2006

FOTBOLL2006 var året Anna Boström sadlade om. Från lirare i IFK Borgholm till tränare i IFK Kalmar.– Jag kan ju inte spela i all evighet, säger öländskan om bytet.

Anna Boström, den slitstarka mittfältaren, har under sin fina karriär som spelare varit ett eftertraktat byte för klubbarna i regionen. Men när hon efter säsongen aviserade att hon skulle bli tränare, ja, då var intresset efter hennes tjänster ännu större.

Annons

Stor satsning

Nästintill varje förening på damsidan här i området har velat haft tillgång till Annas coachhjälp. Boströms val föll till slut på division I-klubben IFK Kalmar.

– Jag funderade länge och väl, säger Anna och drar ut på svaret varför det blev just Kalmar.

– IFK gör den största satsningen i vår region och på den nivån ställs det krav på tjejerna. Föreningen är dessutom en uttalad damförening och det gillar jag.

– Sedan trivdes jag väldigt bra som spelare i klubben och jag har alltid hållit kontakten med dem, fortsätter Boström, som kommer att vara ansvarig för B-laget och dessutom assistera förre detta ö-tränaren Hasse Sjögren och Pelle Backlund med A-lagets sysslor.

Anna Boström, 30, har tidigare inte tränat ett seniorlag, men har ändå hunnit skaffa sig en hel del coachrutin.

Öländskan innehar redan tre uppdrag inom Smålands Fotbollsförbund – hon är instruktör, sitter med i ledarutbildningsutskottet tillsammans med bland andra Jonas Klippvik och är dessutom talangutvecklare på tjejsidan på Öland.

Tillsammans med Ola Petersson, som nyligen tog över division II-klubben Lindsdals IF efter just ovan nämnda Klippvik, har Anna under hösten dessutom varit tränare för tjejerna på fotbollsgymnasiet i Kalmar. En deltidstjänst hon hoppas ska bli ännu större 2007.

Det blir mycket fotboll?

– Ja, jag satt och tänkte på det innan att det blir nog fotboll varje dag nu, men det är ju så kul, säger Anna och skiner upp i ett leende.

Annons

– Det är roligt att jobba med damfotboll och det här året kommer att bli väldigt utvecklande för mig.

Tänker du på fotboll dygnet runt?

– Nej, det gör jag inte, men det är klart att man reflekterar över vad man har gjort och lärt ut under en dag.

Är du en självkritisk tränare?

– Ja, det är jag. Ibland funderar jag på om jag kunde gjort en viss övning bättre och så vidare.

Till sist, du kommer inte att sakna att lira fotboll nu då?

– Lite kanske, men jag kan ju inte spela i all evighet, avslutar Anna Boström, som är i full fart på väg uppför trappan – tränartrappan vill säga.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons