Annons
Nyheter

På besök hos nya laget i norr

Nyheter • Publicerad 26 november 2008

FOTBOLL

Embryot av ett nytt fotbollslag håller på att gro i norr. De som en gång utgjorde stommen i Böda/Högbys C-lag går en ny vår till mötes – i laget som kan komma att heta BK Norra.

Annons

Sedan november har laget tränat i Åkerbohallen i Löttorp.

– Man tränar när man känner för det, men hittills har vi haft en väldigt bra träningsnärvaro, säger tränaren Thomas Söderstedt – som inte tror att man kommer tappa i motivation framöver.

FOKUS FRAMÅT

– Nej, det här laget har full fokus framåt. Jag tror inte att det är något ”nyhetens behag”.

Stommen av laget kommer från Böda/Högbys C-lag, men kommer under andra former att fortsätta i den nya föreningen.

– Men vi hoppas att vi kan locka folk från hela ön och kanske lite från Kalmartrakten. Vi är ju ett kompisgäng. Kompisar och kompisar till kompisar spelar ihop för att det är kul, förklarar Söderstedt.

NAMNLÖST LAG

Klubben har ännu inget namn. Söderstedt och Company har skickat in namnförslag till förbundet, men de måste gå en lång byråkratisk expedition innan något blir klart. Ett av namnen som skickats som förslag är BK Norra.

– Ja, det är ett av namnen, men inget är klart ännu, säger Söderstedt.

På träningarna visar man upp ett snabbt och säkert spel. Tempot är intensivt och många av spelarna är tekniskt duktigt skolade.

Annons

INGEN STOMME

– Jag tror vi kan klara oss bra när serien börjar. Det är alltid svårt att vara nykomling men jag tror att vi kan ge de etablerade lagen en match, menar Söderstedt.

Kalmar FF har Rydström, Chelsea har John Terry. Vem är klippan som Thomas Söderstedt ska bygga laget kring?

– Laget bygger på att alla är med. Det är så det funkar. Utan någon riktig nyckelspelare eller stomme.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons