Nyheter

"Öster känns klockrent"

Nyheter • Publicerad 6 december 2012

FOTBOLL, ALLSVENSKAN

Det unga lovande laget, organisationen och optimismen. Det är mycket som tilltalar Andreas Thomsson hos den nya arbetsgivaren Östers IF.

– Väldigt spännande och inspirerande. Det här känns klockrent, konstaterar han.

I måndags blev det klart att Andreas Thomsson tar över tränaransvaret i den allsvenska nykomlingen Östers IF. Detta efter att han fått en del lösa förslag sedan han lämnade Åtvidaberg.

– Jag var i kontakt med Kalmar FF gällande ett jobb som assisterande tränare, men det kändes inte riktigt rätt. Sedan har jag haft samtal med en utländsk klubb men det ledde aldrig till något konkret anbud.

Av Öster däremot fick Thomsson direkt ett positivt intryck – gällande strukturen i klubben, de träningsmässiga och sportsliga förutsättningarna samt hur klubben de senaste åren utvecklat en god ungdomssatsning med en stor optimism och tro på framtiden.

– Magkänslan känns väldigt bra här. De har byggt upp något bra här som jag gärna fortsätter bygga vidare på. Laget innehåller många unga lovande spelare från närområdet och även en del nödvändig rutin, säger Thomsson som tar över efter Roar Hansen som nu axlar tränarrollen i Helsingborgs IF.

Läs hela artikeln i torsdagens Ölandsbladet.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.