Nyheter

Ömmande ljumskar väntar Stora Frö

Nyheter • Publicerad 24 mars 2009

FOTBOLL, TRÄNINGSMATCH

Utspelade och totalt utmattade.

Men vad gör detta.

– Inte mycket, det var kul ändå, haha. Men vi behöver minst en vecka för att återhämta oss, säger en av initiativtagarna till FK Stora Frö, Martin Barkevall, efter 1–6-förlust mot Hulterstads AIK i lagets första historiska träningsmatch.

Om ni under veckan ser någon som går halvilla eller har svårt att resa sig från en sittande position – ja, då spelar de förmodligen i FK Stora Frö. För det var tunga ben i slutet på matchen mot Hulterstads AIK för spelarna i det senaste tillskottet i den öländska fotbollsfamiljen.

– Det lär vara många ömmande ljumskar under veckan som kommer, säger Martin Barkevall med ett skratt.

– Vi är egentligen 30-40 man i truppen men fick knappt ihop lag i dag (läs i lördags) och hade bara två avbytare. Dessutom var det var bara fem av våra spelare som var med på vår första grästräning i veckan – och dessa har inte spelat fotboll på tio år.

Vind

Stora Frö fick genast problem mot Hulterstad. Med vinden i ryggen kunde HAIK göra hela fem mål i den första halvleken och Stora Frö hade problem.

– Man märkte i slutet på första halvlek hur många gick och försökte sträcka ut benen, haha. Och då hade vi en halvlek kvar att spela, säger Barkevall.

I den andra halvleken fick man dock vinden i ryggen och lyckades att reducera till 5–1 genom Christian Thorsell. HAIK gjorde dock ytterligare ett mål och matchen slutade således 6–1 till Hulterstad.

– Tur att vi hade vinden med oss i andra. Eftersom vi hade problem i motvinden i första då vi ändå hade pigga ben så hade det blivit ännu mer problem om vi hade haft motvind i andra, säger Barkevall.

Fall framåt

För Hulterstads AIK var 6–1-segern ett klart fall framåt mot förra helgens träningsmatchpremiär då man föll mot Persnäs AIF med 1–4.

– Viljan var den stora skillnaden. Förra veckan saknades inställningen men fortsätter vi så här så tycker jag att vi visar att vi kan stå upp mot alla division 6-lag. Eller utom SSG då, säger HAIK-tränaren Stefan ”Bucha” Andersson.

Planens bästa spelare var Johannes Nilsson i HAIK som dessutom gjorde två av lagets mål. Bästa målskytt blev dock Henrik Råberg som tryckte in tre bollar.

Näslund slutar

Hulterstads AIK har dock tappat en viktig kugge i sitt lagbygge. Målvakten Jonny Näslund – som blev utsedd till turneringens målvakt i PAIF-cupen 2009 – lägger handskarna på hyllan. Vaktade kassen mot Stora Frö gjorde Martin Petersson, vilket innebär att det kan bli ett broderligt målvaktsmöte i matcherna mellan HAIK och Högsrums FF då Peterssons storebror Mattias ”Tissan” Sandell vaktar HFF-kassen.

FAKTA/

Hulterstads AIK–FK Stora Frö 6–1 (5–0)

Målen, HAIK:Henrik Råberg 3, Johannes Nilsson 2, Rickard Persson.

FKST:Christian Thorsell.

JOHAN MALMQVIST

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.