Nyheter

Ölänningar hejar fram Sverige

Nyheter • Publicerad 9 juni 2006

FOTBOLL, VMIdag smäller det. Sveriges stolta landslag premiärspelar mot Trinidad och Tobago i Dortmund.Men det absolut häftigaste är att vi, fem obetydliga ölänningar, får vara med om denna fantastiska fest.

När jag sprang omkring på Svampplan i Färjestaden som liten knatte var jag helt övertygad om att jag skulle spela ett VM-slutspel när året var 2006.

Nu så här i efterhand kan jag konstatera att jag inte ens var nära. Att jag nu får beskåda VM som en supporter är helt och hållet Markus ”Capello” Jäverskogs förtjänst. Inte nog med att han är en skicklig tränare för Högsrums talangfulla division VI-lag, han har också visat sig vara en organisatör ut i fingerspetsarna.

På egen hand har herr Jäverskog fixat biljetter, husbil och camping i Hamburg.

Sprucken stämma

Det har gatt fyra månader sedan Markus ringde upp mig och med sprucken stämma förkunnade att vi fått biljetter till Sveriges VM-premiär.

Ett glädjetjut senare började planeringen för vårt livs äventyr. När sedan husbilen var på plats i Björnhovda satte sig fem förväntansfulla ölanningar i husbilen med sikte pa Tyskland.

Rondellen

Innebandylegendaren Håkan Robertsson utsågs till chaufför för husbilen som skulle ta oss till värdlandet.

Allt gick lugnt och fint till en början. Men i Tiffany Perssons hemstad Staffanstorp höll resan att sluta i tragedi. Robertsson redde dock ut situationen och rattade husbilen snyggt ur rondellen.

Camp Sweden

Vi anlände till ett soligt Camp Sweden i Hamburg för två dagar sedan. Där väntade redan tusentals sjungande landsmän på oss. Två dagars sång senare är det då äntligen dags att bege sig till Dortmund och premiär mot Trinidad och Tobago. Laddade som få tänker vi sjunga fram vårt svenska landslag till seger och tre viktiga poäng.

Till sist ett tips från coachen Jäverskog: Sverige går vidare ur gruppen via en andraplats. Där tar det stopp mot Tyskland. Värdnationen i sin tur kommer att åka ur i kvartsfinalen. Vinner gör Italien.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.