Nyheter

...och inget klart än för Tobias Johansson

Nyheter • Publicerad 3 februari 2006

FOTBOLLDen har varit transfervinterns mest segdragna historia, ”Tobbe Johan-affären” alltså.Nu väntar huvudpersonen Tobias Johansson själv på besked för att sin tur kunna meddela sitt beslut.

Tobias Johanssons vara eller icke vara i Färjestadens GoIF:s tröja 2006 har varit en omskriven historia. Om det blir en övergång till Enköpings SK eller inte hänger nu på huvudpersonens jobbsituation.

Jobb

Johansson arbetar i dagsläget på Relacom i Kalmar. Omorganisationer inom företaget har gjort att det nu ser ut som att han inte kan jobba vidare om det blir en Stockholmsflytt.

– Hade det varit för ett halvår sen hade de bara kunnat flytta över mig till samma jobb i Stockholm. Men det är inte säkert att det går nu, säger Johansson själv.

I så fall finns det två alternativ att välja på. Antingen att stanna och fortsätta att jobba i Kalmar, eller att flytta och lämna jobbet.

– Jag har enorm beslutsångest och är ytterst tveksam till att säga upp mig.

Berndt Adolfsson i Färjestadens GoIF hyser gott hopp om att kunna behålla den kreative mittfältaren på Tallhöjden.

– Jag pratade med Tobias i onsdags förmiddag och då sa han att ”jag stannar”.

”Har inte bestämt mig”

Något som Johansson delvis förnekar.

– Jag har aldrig sagt rent ut att jag ska stanna. Men det blir Färjestaden om jag inte kommer iväg.

Från Enköpings sida avvaktar man läget.

– Det har inte hänt något. Det är ett låst eller ett lugnt läge, vi får se vad som händer, säger sportchefen Stefan Holm.

Tobias Johansson själv väntar med att ge ett slutgiltigt svar på var han spelar under 2006 i ytterligare några dagar.

– Jag har inte bestämt mig än. Jag får besked angående jobbet nästa vecka och ska bestämma mig då, avslutar han.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.