Nyheter

Nygren klar för IFK Borgholm

Nyheter • Publicerad 8 november 2007

FOTBOLL, ELITFYRAN

Andreas ”Snurre” Persson ut. Kim Nygren in. Så ser spelarläget ut i nyblivna elitfyralaget IFK Borgholm så här långt.

Andreas ”Snurre” Perssons flytt tillbaka till Kalmar FF blev klart förra veckan.

– Lite tråkigt för oss, men samtidigt är det en jättechans för honom, säger IFK-tränaren Johny Erlandsson, som samtidigt meddelar att Borgholm får ett tillskott i Högsrum FF:s Kim Nygren.

– Kim kommer att skriva på för oss, det är klart. Högsrum är också informerat, klargör Erlandsson.

Hur vill du beskriva Kim?

– En tekniskt duktig spelare som är född 1987. Han har varit skadad och sjuk en längre tid och har inte tränat riktigt på ett och ett halvt år, men vill nu ge det chansen. Han kan spela både på mittfältet och i anfallet och han har en jättepotential.

ÖDMJUK

IFK trampar i gång sin elitfyrakampanj lite lätt på lördag då träning står på schemat. Det är också nu det riktiga arbetet med att knyta till sig spelare börjar.

– Vi har tagit kontakter med ett x antal spelare. Vi måste titta om vårt hus lite grann, vi behöver en tre, fyra, fem spelare som kan komma in och bredda gruppen. Men samtidigt är det viktigt att de spelare som kommer in passar här.

Hur ska man vara för att passa in i IFK?

– Ja, alltså, det gäller att de smälter in i miljön – att man kanske inte sticker ut hakan så mycket utan är ödmjuk. Men de spelare vi pratar med är just sådana spelare som vi tror passar in.

Några namn?

– Det finns ingen anledning att gå ut med något innan vi vet att spelarna är fullständigt intresserade av oss.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.