Nyheter

Ny klubb nära för Christer Persson

Nyheter • Publicerad 26 juli 2006

FOTBOLL

Det har gått knaggligt för Christer Perssons FK Tönsberg i norska division II.Nu ser det dock ut som han kan lämna tvåan för att åter spela norsk division I-fotboll.Ny klubb till hösten verkar nämligen bli Pors Grenland.

Förra säsongen åkte Tönsberg ur Adeccoligan, Norges division I, och i år har det inte gått mycket bättre. Laget ligger bara sexa i division II avdelning I.

Så i måndags var Persson nere i Skien, hemmastaden för tippeligan-laget Odd Grenland och Adeccoligan-laget Pors Grenland, där han spelade match med det senare av lagen.

–- Pors var med i toppen av Adeccoligan förra året, men har tappat mycket spelare inför det här året, berättar Persson. Nu ligger de precis över negativt kval, så de sade att de behöver få in lite rutinerade spelare som kan gå in och förstärka laget direkt.

Och där kommer Algutsrumssonen Christer Persson in i bilden.

–- Ja, de är riktigt intresserade, säger han och berättar att man redan diskuterar kontrakt och att han ska ner till Skien redan i dag igen (läs igår).

–- Det ska inte vara några problem, utan det känns som att det blir Pors jag spelar för i höst. Det lutar verkligen åt det.

Kul lag

Serien vände precis för Pors, som alltså bara ligger tolva i Adeccoligan. Men klubbens spelsystem verkar verkligen passa ”Chrille” perfekt.

–- De spelade 4-3-3 och jag fick den defensiva rollen på mitten. Det är ett spelande lag som inte slår många långa bollar. De spelar via mittfältet, så det är ett kul lag att spela i, för man får mycket boll.

Omställning

I Kalmar FF tog Persson cykeln till träningen, medan han i Tönsberg bodde precis vid stadion. Eftersom han vill bo kvar i Tönsberg, så måste han ta sig betydligt längre avstånd än han är van vid om det blir en övergång till Pors.

–- Det tar en timma från Tönsberg, så det är inte så långt att pendla, men det blir ju en liten omställning helt klart.

Men en omställning som kanske kan få fart på karriären igen...?

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.