Annons
Nyheter

Ny förlust och Böda/Högby kan vara på väg ut ur fyran

Nyheter • Publicerad 10 september 2007

FOTBOLL, DIV 4

Att Böda/Högby har svart klubbdress känns helt rätt just nu. För efter förlusten hemma i går mot bottenkollegan Orrefors – siffrorna skrevs till glasklara 1-3 – ser det mörkt ut för norra Ölands stolthet.

Annons

Att tala om ödesmatch var inte att ta i. Om Böda/Högby förlorade matchen riskerade man inte bara att hamna på negativ kvalplats. Man riskerade dessutom att hamna på platsen under kvalplatsen, med direkt nedflyttning som resultat. Om Böda/Högby å andra sidan vann matchen, var man på något så när säker mark med tre matcher kvar att spela.

Böda/Högby skulle presenterat en veteran i elvan: Royne Nilsson var tänkt att göra sin första match i A-laget för säsongen. Han har hållit igång i klubbens C-lag, men nu när det blåste kalla (nedflyttnings)vindar över Idrottsparken i Böda kallades han in i hetluften igen. Men en förkylning gjorde att han inte kunde hjälpa sina lagkamrater att snuva Orrefors på poäng.

TRE SNABBA MÅL

Förkylt var det också ganska snart för Böda/Högby som helhet. Efter 39 minuter stod det 0-3 och man kunde befara samma debacle som mot IFK Borgholm senast (då förlorade Böda/Högby med 5-0). Men så förkrossande blev aldrig Orrefors seger. I andra halvlek lyckades Böda/Högby flytta upp spelet en aning men spännande blev det aldrig. Magnus Pettersson stötte nämligen in hemmalagets tröstmål först på övertid.

I början av matchen var det hafsigt spel från båda håll. Motståndarnas fyrbackslinje backade långt hem och Böda/Högby fick ägna sig åt att slå mer eller mindre hopplösa långbollar; de flesta hamnade inte där avsändaren tänkt sig.

EN ”TV-RÄDDNING”

Hemmamålvakten Jonas ”TV” Pettersson fick göra en snygg benparad i den elfte minuten men var chanslös tio minuter senare, när Orrefors tog ledningen. Robert Niklasson kastade sig fram och nickade in en hörna. Efter den kallduschen hade Böda/Högby en hygglig period och skapade några halvchanser genom Jonas Nilsson och Johan ”Fimpen” Petersson. Men i den 36:e minuten var det dags för mål igen. Hemmalaget tappade bollen där man inte får det; mitt på plan medan laget är på väg framåt. Ett stiligt inlägg från högerkanten letade sig genom hela Böda/Högbys straffområde fram till Jesper Johansson som enkelt kunde sätta tvåan med vänstern. Bara tre minuter senare var det dags för 0-3. Zecirija Isa slog en frispark från kanten som gick förbi alla in i nätmaskorna. Det såg väl inte otagbart ut, men hemmamålvakten fick revanschera sig på en frispark några minuter senare och göra en riktig ”TV-räddning”.

UNGA TALANGER

I andra halvlek flyttades Jonas Nilsson ner på mittfältet och snabbe Björn Fjellström (född 1990) fick chansen på topp. Han gjorde ett piggt intryck, liksom vänsterbreddaren André Ohlsson (född 1989), som skapade flera halvchanser med precisa inlägg.

Men Böda/Högby har svårt att komma till skott och riktiga målchanser var lätträknade. Det dröjde till 25 minuter in på andra halvlek innan Orreforskeepern Jens Hellström fick göra en kvalificerad räddning. Ett skott/inlägg från André Ohlsson på övertid ledde fram till att Magnus Pettersson på övertid kunde stöta in 1-3.

Annons

”NU ÄR DET KRIG”

Böda/Högbys tränare ”Kyl-Bengan” Johansson vet att det börjar hetta till i bottenstriden nu.

– Det är inte roligt att summera en sådan här match, suckade han efter spelade 90 minuter. Vi var för passiva i första halvlek, de kom för lätt runt på kanterna. I andra halvlek var det bättre, men vi skapar inte speciellt mycket. Nu är det tre matcher kvar och det är samma sak som gäller i alla tre; vi måste vinna. Det är bara krig som gäller.

Förutom pigge André Ohlsson vill Bengt lyfta fram en spelare, nämligen mittbacken Niclas Ottosson, för hans kämpainsats. Mer av den varan krävs om inte Böda/Högby ska spela division 5-fotboll nästa säsong. I och med söndagens förlust ligger laget på negativ kvalplats, med bara en poäng till goda på Ljungbyholm närmast nedanför.

KENTH JÖNSSON

Böda/Högby–Orrefors IF 1-3 (0-3)

Målet, B/H: Magnus Pettersson.

Startelva, B/H: Jonas ”TV” Pettersson – Johan ”Fimpen” Petersson, Niclas Ottosson, Magnus Pettersson, Mattias Nelson – Pelle Nilsson, Victor Byström, Johan Hammarsten, Jesper Swahn - Jonas Nilsson, Jörgen Petersson.

ÅTERSTÅENDE MATCHER

Så här spelar lagen som är inblandade i bottenstriden de sista tre omgångarna av årets serie. Två lag åker ur, ett får kvala för att klara sig kvar. Som det verkar är det helt kört för Mönsterås, men vad gäller övriga lag är det stenhårt.

Annons

Pukeberg (24 poäng, -5 i målskillnad):

Mönsterås (h), Mörbylånga (b), Nickebo (h)

Orrefors IF  (21 poäng, -1 i målskillnad):

IFK Påryd (h), Kalmar Södra (b), Mönsterås (h)

Böda/Högby (21 poäng, -8 i målskillnad):

Blomstermåla (b), Ljungbyholm (h), Madesjö (b)

Ljungbyholms GoIF (20 poäng, -25 i målskillnad):

Madesjö (h), Böda/Högby (b), IFK Påryd (h)

Mönsterås  GoIF ( 14 poäng, -27 i målskillnad):

Pukeberg (b), IFK Borgholm (h), Orrefors (b)

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons