Annons
Nyheter

Ny chans att ta IFK till trean

Nyheter • Publicerad 15 oktober 2009

FOTBOLL, ELITFYRAN

Han har redan tagit upp Borgholm i trean en gång.

Annons

Nu får han chansen att göra det igen.

– Men det känns nog som att första målet blir att hålla oss kvar i elitfyran, säger IFK Borgholms nye tränare Roger ”Ragge” Nilsson.

IFK Borgholm sökte en tränare med anknytning till Öland och till klubben. Och det fick man minst sagt i Roger Nilsson.

Mellan åren 1994 och 1997 huserade Nilsson på praktiskt taget varje plats inom IFK Borgholm. Som spelande tränare tog han laget upp i division 3 1995 för att sedan kliva tillbaka som spelande assisterande tränare. Men när IFK sedan åkte ur trean -97 valde Nilsson att återvända till norra Öland där han först var spelande tränare för Böda IK och sedan spelare i Böda/Högby.

– Jag har spelat själv i alla dessa år och gjort många säsonger på elitnivå. När ett sådant här läge dyker upp är det kanske en bra tid att kliva åt sidan och börja som enbart tränare istället, säger Nilsson som i slutet på 80-talet var ytterst nära att kvalificera sig för allsvenskan med sin dåvarande klubb, Kalmar AIK.

Vad kan man förvänta sig av dig som tränare i IFK Borgholm?

– De har ju spelat efter det spelsätt jag alltid förespråkat – ett 4-4-2-system. Men sedan är det ju bara en sifferkombination och mycket beror på vilka spelartyper man har och vad man kan få ut av dessa.

Finns det några målsättningar för säsongen ännu?

– Man ska veta att det alltid blir annorlunda när man går upp en serie. Det känns nog som att första målet blir att hålla oss kvar i elitfyran. Det känns som grundpelaren vi får gå efter, men sedan får man alltid se hur säsongen utvecklar sig.

Kommer du ge dig själv någon speltid?

– Då måste det krisa ordentligt, haha. Fast man kommer nog vara med och sparka lite på någon träning – det kommer bli svårt att låta bli.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons