Nyheter

Nu tar Larsson över ”Mörby”

Nyheter • Publicerad 7 oktober 2008

FOTBOLL

Mörbylånga GoIF har gjort klart med en ersättare till Ulf Jonsson. En av klubbens största profiler, Anders Larsson, är nämligen klar som ny tränare för sydölänningarna.

– Jag har hjälpt till lite under några tränare, så nu kan man ju testa lite själv, säger han.

Ja, den taxikörande målvaktsprofilen har assisterat de senaste ”Mörby”-tränarna Ulf Jonsson, Magnus Olander och Bosse Wallett, men nu ska han alltså stå på egna ben.

– Jag har ju inte den mest meriterade tränarbakgrunden, men på den här nivån handlar det mycket om att få spelarna att trivas, då kommer resultaten också, säger Larsson, vars tränarerfarenhet sträcker sig till flicklags- och b-lagscoach.

Efter endast en b-lagsmatch i år har Larssons krånglande knä nu satt stopp för hans egen spelarkarriär.

– Att spela själv är ju inte aktuellt längre, så då är det ju kul att testa något annat. Och jag känner ju ansvar och hjärta för föreningen, säger han.

SPINDEL ISAC

Och Mörbylångas långa fotbollsbas Jerker Nilsson är belåten.

– Det är ett bra alternativ, säger han. Tränare växer ju inte på trän, så vi försöker köra på lite klubbkänsla nu. Vi ska försöka få hem gamla Mörbyspelare till föreningen.

Men viktigare än nyförvärv är kanske ändå att få behålla årets skyttekung Isac Lindow, som öste in mål trots lagets svaga insats.

– Vi ska försöka knyta honom kvar, det är viktigt, säger Nilsson och får medhåll av coach Larsson.

– Ja, Isac är lite spindeln i nätet. Blir han kvar blir det lättare att få hit folk.

Och nästa år är ni ensamt ö-lag i femman...

– Ja, det känns ju lite tråkigt att vi åkte ur fyran i år. Det var synd om ”Uffe” (Jonsson, tränare), för han fick aldrig någon kontinuitet i laget.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.