Annons
Nyheter

Nära ett samarbete på norra Öland

Nyheter • Publicerad 29 oktober 2009

FOTBOLL

En första kontakt är tagen och mycket talar för att ett samarbete mellan IFK Borgholms damer och Böda/Högbys damer inom kort kommer inledas.

Annons

– Intresset är ömsesidigt så det känns som att det kan bli ett lyckat giftermål, säger IFK Borgholms fotbollsordförande Tommy Lindström.

Problematiken finns i två ändar. Böda/Högby fick i fjol vända på varje sten man kunde hitta för att få ihop tillräckligt med spelare i sitt division 5-lag. Samtidigt fick många i IFK Borgholm spela i båda division 3 och division 5 för att IFK skulle få ihop en trupp till sitt femmanlag.

Nu är tanken att de istället ska ha ett gemensamt lag i division 5.

– Vi har haft ett första möte men ännu inte pratat med våra spelare. Det verkar ju tyvärr som att vi inte kan leva vidare själva och då skulle ett samarbete mellan oss och Borgholm se till att alla tjejer som vill spela fotboll på norra Öland får göra det, säger Böda/Högby-tränaren Kalle Byström.

MÖTE MED SmFF

Exakt hur samarbetet kommer att se ut, vem som kommer träna laget och under vilket namn man ska spela är ännu inte klart.

– Vi ska ha ett möte med Smålands fotbollförbund för att gå igenom regelverket. Vi vill ju att de spelare som spelar med division 5-laget även ska kunna spela för vårt division 3-lag, säger Tommy Lindström.

– Sådana praktiska detaljer får man lösa senare. Först och främst handlar det om att se till att de tjejer som vill spela fotboll på Öland kan göra så, säger Byström.

INGEN ERSÄTTARE

I IFK Borgholm har man dock mer att jobba på. Flera nyckelspelare har sagt att de funderar på att lämna laget samtidigt som man inte gjort klart men någon ersättare till tränare Janne Strindhag.

Annons

– Vi inleder ett samarbete med Böda/Högby för att förstärka vår position som Ölands bästa damlag. Jag tror detta kommer vara en väldigt positiv injektion i vårt damlag, säger Lindström.

Kommer det göra det enklare att göra klart med en ny tränare?

– Ja, det kommer det säkert att göra. När detta går igenom kommer vi ha en bred trupp och vi kan säga till tränaren exakt vad som gäller. I dagsläget finns det fortfarande ett par frågetecken som gör att det blir svårt för en tränare att ta ställning till jobbet som vår damtränare.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons