Annons
Nyheter

Nanne föreläste på Rungården

Nyheter • Publicerad 10 september 2007

FOTBOLL

Bilden av honom som träig och tråkig är på väg att försvinna. Istället tornar bilden fram av en man som vet vad han vill och har medlen för att ta sig dit. När Kalmar FF:s Nanne Bergstrand föreläste för en samling RM IF-medlemmar och sponsorer på Rungården i torsdags fick nog de flesta närvarande något nytt att tänka på.

Annons

RM IF:s nye sponsorchef Torbjörn Bogefors, tidigare sportchef i Kalmar FF, var mannen som lockat Nanne till östra sidan. Via sitt boende i Algutsrum har Nanne, bördig i Markaryd, skapat sig starka Ölands-band.

– Jag gillar Öland väldigt starkt, säger Nanne efter föreläsningen på Rungården.

Temat för Nannes föreläsning bestod till större av psykologin runt fotboll och om hur han arbetar med målbilder. Dessutom om hur det är viktigt att appelera till både syn, hörsel och känsel när man kommunicerar med människor eftersom alla har olika sinnen som sitt starkaste. Överlag var det en mycket intressant sittning och efteråt överöstes Kalmar FF-tränaren av frågor från de närvarande RM-medlemmarna.

ÄNDRAT LEDARSKAP

Nanne berättade också om vilka grundstenar som hade varit viktigast när han tillträdde som Kalmar FF-tränare 2003 för att laget skulle kunna etablera sig i allsvenskan. Erfarenhet, individuell skicklighet, styrka (på fasta situationer) och föryngring var ledorden och dessa har tagit Kalmar FF till allsvenska tabelltoppen. Nu har Nanne två år kvar på sitt kontrakt och har så smått börjat fundera på sin framtid inom Kalmar FF.

– Jag har två år kvar på kontraktet. Jag får se vad som händer med den nya arenan, den kan bli väldigt viktig för regionens fotboll, tror Nanne.

Har du alltid jobbat med målbilder som de du berättade om i föreläsningen?

– Det har smygit fram, det har blivit mer och mer de senaste tio åren. Det kom ifrån att jag började studera mental träning. Ledarskapet förändras mycket med åren.

Nanne, som sagt boende i Algutsrum, har för närvarande fyra ölänningar i A-truppen och spetstruppen. Däremot är kollen på öländsk fotboll lite haltande.

Följer du med i den öländska fotbollen?

– Nja, jag följer lite grann i serietabellen och så har jag sett Färjestadens GoIF en gång...

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons