Nyheter

Mörbylånga upp i serieledning

Nyheter • Publicerad 30 juni 2006

FOTBOLL, DIV. VMörbylånga GoIF och Hossmo BK drabbade igår kväll samman i en högintressant seriefinal.Och över 90 minuter visade sig ”Mörby” vara det bättre laget och man vann därför rättvist med 3-1.– Vi låg högt på dem och då var det lugnt, det visste vi innan, säger assisterande Mörby-coachen Jerker Nilsson.

Mörbylånga fick en smakstart nere på ett soligt, men blåsigt Skansen. Redan efter sex-sju minuter tog trollpojken Nicklas ”Sopis” Johansson sig in i Hossmos straffområde och hade en liten uppvisning i dribblingar. Men efter att ha fintat bort två-tre backar tappade han bollen, som sedan studsade bort till Johan Hellsten, som bara dunkade upp bollen i krysset.

1-0.

Sex minuter senare var det dags igen.

Johan Hellsten fick då åter bollen i straffområdet och han förpassade den återigen i Hossmomålets nätmaskor.

2-0.

I mitten av halvleken fick ”Uffe” Jonssons Hossmo ett drömläge att komma in i matchen, då domare Bengt Andersson dömde straff till HBK. Dock hade Mörbymålvakten Markus Alnefjord inga som helst bekymmer att klistra den klena ”Schweiz-straffen”.

2-0 stod sig sedan ända in i pausvilan.

Förbi Hossmo

Mörbylånga fortsatte att hålla i taktpinnen i den andra halvleken och lyckades därmed ta de viktiga tre poängen som tog laget förbi Hossmo i tabellen.

Emil Johansson gjorde 3-0 i åttionde minuten och Johan Rosén blev utvisad strax därefter. Då gjorde ex-PAIF:aren Benny Nilsson 3-1, men närmare kom aldrig Hossmo.

– Första halvlek var vi riktigt bra, andra var lite sämre, men då säkrade vi lite, säger Jerker Nilsson och berömmer backarna Peter Martinsson och Måns Fredriksson.

FAKTA/Mörbylånga GoIF - Hossmo BK 3-1 (2-0)Målen: Johan Hellsten 2, Emil Johansson.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.