Nyheter

Mörbylånga fick cupjubla

Nyheter • Publicerad 8 augusti 2006

FOTBOLL, ÖLANDS DJURPARK CUPPå ett soligt Tallhöjden avgjordes finalerna i Ölands Djurpark Cup under söndagen. I pojkklassen lyste de öländska inslagen med sin frånvaro men i flickklassen fanns det ölänningar i både brons- och guldmatch.Och i båda blev det vinst. Mörbylånga GoIF kunde bärga guldet efter att i finalen ha slagit Egnahem BK med 1–0. Färjestadens GoIF blev till slut trea i cupen.

De största guldhjältarna återfanns i stabilt spelande målvakten Jennifer Nilsson och målskytten Anna Jarnheimer. I första halvlek när Egnahem radade upp chanser var Jennifer i målet som en levande vägg och greppade allt som rörde sig.

Sedan när chansen kom i andra halvlek var det Anna som satte dit bollen. En skruvad boll från vänsterkanten blev avgörande i en tät och välspelad match. På frågan om varför Mörbylånga just vann hade målskytten Anna ett logiskt och bra svar.

– Vi har ett bra spel. Dessutom ger vi inte upp.

Jubel

Och just moralen var en bidragande faktor när Egnahem från Huskvarna tryckte på i slutet. Men framförallt kaptenen Elice Nilsson var en klippa i försvaret och sparkade bort bollar åt höger och vänster.

När slutsignalen sedan bröt ut visste jublet inga gränser och Mörbylångalaget samlades på mittplan för att fira den meriterande segern. Förutom segern i sig blev det också revansch eftersom det blev förlust när laget mötte Egnahem i första gruppspelsmatchen.

Men det gäller att toppa formen mot finalen när man spelar cup, det hade tydligen Mörbylångatjejerna tagit fasta på.

Östgötsk final

När pojkfinalen skulle spelas en timme senare var det enbart vacker östgötsk dialekt som hördes över Tallhöjdens nejder.

Finalen spelades nämligen mellan IFK Norrköpings lag 2 och IFK Norrköpings lag 3. Efter en imponerande vändning var det tillslut lag nummer 2 som kunde stå som slutsegrare med 4–3 efter en match som blev så jämn som det bara kan bli mellan två lag från samma förening.

Ledaren Lasse Fransson fick se sin son Markus Fransson spela fram matchens gigant Pierre Olsson till segermålet. Lasse var efter matchen nöjd med både lagets framgångar och hur cupen arrangerats.

– Vi i IFK Norrköping har det som tradition att åka ner hit. Cupen är jättetrevlig.

På vägen till finalen hann man dessutom med att slå ut klubbens lag 1 vilket gjorde plats för åtminstone några lag från andra föreningar i semifinalerna. Dock inga från Öland utan dessa platser togs av Lindsdal och Växjö. Istället var det tjejerna som fick försvara Ölands ära den här gången och det såg Mörbylånga till att göra på bästa sätt.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.