Nyheter

”Mörby” + ”Degis” = sant

Nyheter • Publicerad 27 februari 2008

FOTBOLL, DIV 5

För varje säsong ploppar det upp nya damlag på ön. I fjol var det Böda/Högby. I år är det Mörbylånga/Degerhamn.

Det var inte längesedan det bara fanns fyra damlag på ön. Men 2006 startade Mörbylånga GoIF åter upp ett damlag, ifjol var det Böda/Högbys tur och i år ställer Degerhamns IF tillsammans med Mörbylånga GoIF upp med ett lag i division 5. Därmed är det hela sju damlag på ön säsongen 2008. Och Mörbylångas tränare Johan Hellsten kommer att träna det nya laget Mörbylånga/Degerhamn.

– Ja, vi kommer att ha en stor trupp som tränar tillsammans, säger han.

Det blir lite som ett b-lag till Mörbylånga GoIF?

– Ja, jag ville ju ha ett b-lag så att alla ska få spela. Det är min filosofi, att alla ska ha någonstans att spela.

SKANSEN HEMMAARENA

I slutet på förra säsongen kom ett par tjejer från Degerhamns flicklag och började spela med Mörbylångas unga damlag, men annars brukar Degis-tjejerna lägga av efter juniortiden på grund av att det inte funnits något damlag att spela i.

– Så istället för att lägga av kan de ju komma till oss. Och istället för att alla de skulle komma till oss i Mörbylånga kunde vi ju slå ihop klubbarna så får Degerhamn också vara med. Så lever fotbollen vidare på södra Öland, säger Hellsten och medger att ett ökat intresse på södra Öland är till gagn för Mörbylånga GoIF.

Det nystartade laget kommer att ledas av Cecilia Eriksson och Niklas Henriksson och hemmamatcherna kommer förmodligen att spelas på Skansen i Mörbylånga, även om inget ännu är beslutat i den frågan.

VIKTOR LOVÉN

Lagen i division 5 dam Kalmar:Högsrums FF, Kalmar Södra IF B, Lindsdals IF C, Mönsterås GoIF, Mörbylånga/Degerhamn, Norra Tångs BK B, RM IF B, Smedby BoIK B, Team Södermöre, Trekantens IF.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.