Nyheter

Mobaecks SM-guldjubel

Nyheter • Publicerad 6 november 2006

FOTBOLL, ALLSVENSKAN– Det är så jävla svårt att beskriva...– Man har ju liksom gått och väntat på det här. Hade jag fått bestämma hade vi spelat redan förra måndagen...– Nä, det här känns ju helt fantastiskt, det är en otrolig glädje!

Det var en sprudlande glad Daniel Mobaeck som ÖB-sportens utsände träffade i Elfsborgs omklädningsrum i Borås Arena efter 1–0-segern över Djurgården som förkunnade att västgötarna vann SM-guldet en poäng före ett förgäves jagande AIK.

I Johans famn...

– Jag hade ingen koll på att AIK vann och vi fick inga signaler från bänken, så det var bara att spela på.

När domaren Peter Fröjdfeldt blåste av matchen gick det inte att ta miste på elfsborgarnas glädje. 16 000 personer på Borås Arena fullständigt exploderade i ett segerrus och Daniel Mobaeck blev så glad att han hoppade upp i målvakten Johan Wilandhs famn (se bild på sidan 15).

Folkhav

Mörbylångaprodukten, med ett enda stort leende på läpparna, vandrade sedan runt arenan tillsammans med sina lagkamrater och tog emot publikens hyllningar.

När ölänningen efter ett tag fick tag i SM-bucklan, Lennart Johanssons pokal, ville han inte släppa den ifrån sig. Han gick runt och höjde den mot skyn och skrek ut sin SM-guldglädje. När hemmasonen Mathias Svensson ville ”låna” bucklan försökte Mobaeck gömma den under tröjan...

– En helt otrolig stämning... Att få spela på en sån här arena och se det här folkhavet som är här för att stötta oss, ja, det är helt fantastiskt...

Har det varit nervöst under veckan?

– Nej, jag har känt mig ganska avspänd, faktiskt. Självförtroendet har varit på topp och man har ju känt hela veckan att vi skulle kunna ta hem det här, säger ölänningen.

– Jag har försökt njuta av den här veckan, det är inte alla som får vara med om det här, fortsätter han.

Drömde du om det här ögonblicket när du som liten grabb lirade på Skansen?

– Hehe, drömt har man ju alltid gjort, men man trodde väl aldrig man skulle få uppleva det.

Det finns en del unga duktiga ö-ungdomar som kanske ser upp till dig nu, råd till dem?

– Att drömmar kan bli verklighet. Sen skulle jag inte byta bort det här jobbet mot nåt annat – det är sällan du ser sån här glädje på nån annan arbetsplats...

Men då har du inte varit på Ölandsbladets julfester.

– Hahaha, nej, det har jag inte förstås...

Du lämnade Kalmar FF för ett Elfsborg som nu är svenska mästare, nån hälsning till KFF så här i segerstunden?

– Kalmar är ju mitt hem och de är mina kompisar, så man hoppas ju att det går fortsatt bra för FF, det är ett bra lag.

– De har etablerat sig i allsvenskan och har alla möjligheter att vara med och utmana oss nästa år.

Men vem är bäste ölänning i allsvenskan, då, du eller Tobias Carlsson?

– Det måste väl jag vara en sån här kväll, hahaha...

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.