Annons
Nyheter

Mobaecks mannar mosades

Nyheter • Publicerad 17 augusti 2007

FOTBOLL, CHAMPIONS LEAGUE

Daniel Mobaeck och hans Elfsborg hade som väntat inget att säga till om när Valencia bjöd in till Champions League-fotboll på mäktiga Mestalla sent i tisdags kväll. Spanjorerna vann enkelt med 3-0 inför 50 000 åskådare.

Annons

– Fy f-n, de hade bollen i ett och kom i våg efter våg, säger den öländske högerbacken.

Valencia satte högsta fart från början och redan efter sju minuter satt 1-0 bakom en maktlös Johan Wiland i Elfsborgsburen. David Villa kom igenom Elfsborgs försvar till vänster i straffområdet, på Daniel Mobaecks kant, och den spanske landslagsmannen fick till ett bra avslut som Wiland räddade. Vicente drog från nära håll in returen.

– Det blev oerhört tufft när vi inte lyckades hålla i bollen. Man blir förbannad när vi inte kan hålla i den mer än vad vi gör. Vi gjorde många tekniska misstag, säger Daniel.

Efter paus fastställdes slutresultatet till 3-0 genom två nickmål av landslagsmännen David Silva och Fernando Morientes.

Hur var det att spela på Mestalla?

– Det var underbart kul, en fantastisk upplevelse. Och sen bara det att ett par tusen stod och buade åt oss när vi gick av spelarbussen för att gå in i arenan...

Det händer knappast i allsvenskan, va?

– Nä, det ska i så fall vara AIK, där ett par supportrar ställer sig och buar åt oss, hehe...

Vem fick Mobaecks tröja efter matchen, då?

– Jag bytte med deras högerback, Caneira, tror jag att han heter. Jaja, jag fick med mig en tröja i alla fall.

Annons

Returen?

– Det är i stort sett kört, det blir tufft att vända på det här.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons