Annons
Nyheter

MGoIF klart för femman

Nyheter • Publicerad 2 oktober 2012

FOTBOLL, DIV 5

Först besvikelse efter att ha blivit två på två ynka måls målskillnad. Sedan glädje då Mörbylånga GoIF fick beskedet om direktavancemang som bästa tvåa.

Annons

– Nu får man väl dricka ur den där gamla champagnen, säger coach Anders Larsson efter 12–0 mot Alsjöholms IF.

Det blev ett högdramatiskt slut på sexan. Mörbylånga GoIF höll på att äta upp det nio mål stora föresprång ladande Läckeby hade på målskillnad. Men man stöp, två ynka mål ifrån då segersiffrorna stannade vid 12–0.

– Vi gick för att ta in målskillnaden, det var full fart framåt. Det höll nästan hela vägen men tyvärr gjorde vi inget mål sista kvarten. Det kändes snpöligt just då, det var ganska avslaget i omklädningsrummet då, säger Anders Larsson.

Men MGoIF hade rejäl flyt med övriga resultat. Möjligheten att gå upp som bästa ttvå i Smålands division 6-serier fanns. De två lag som var bättre tvåor inför sista omgången, Barnarps IF i Jönköpingssexan och GoIF Ling i Markarydssexan, behövde båda en poäng för att komma före MGoIF. Men båda lagen föll på hemmaplan.

– Vi såg ju att vi gick om dem men man har inte vågat ta ut något på förhand, man har väntat på klart besked från förbundet, säger Larsson.

BESVIKELSE

Och under måndagen kom det – kvalet till femman preseneterades av förbundet. MGoIF var inte med.

– Nu får man väl dricka ur den här gamla champagnen, haha. Jag lovade ju att vi skulle vinna men det gjorde vi inte, för mig personligen är det en besvikelse att inte gå upp som seriesegrare. Men för laget är det jäkligt kul, vi skulle upp och det är inte så noga hur vi gjorde det, säger Larsson.

– Men i mina ögon har vi spelat den bästa fotbollen i serien.

Är det helt klart att du inte följer med upp i femman?

Annons

– Det bestämmer inte jag, men i mina ögon är det slut.FAKTA/

Alsjöholms IF–Mörbylånga GoIF 0–12 (0–5)

Målen: 0–1 Andreas Kling, 0–2 Mathias Johansson, 0–3 Tobias Åsenius, 0–4 Mathias Johansson, 0–5 Mathias Johansson, 0–6 Andreas Kling, 0–7 Andreas Kling, 0–8 Andreas Kling, 0–9 Jerker Nilsson, 0–10, Jerker Nilsson, 0–11 Andreas Kling, 0–12 Mathias Johansson.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons