Annons
Nyheter

Martin till FGoIF

Nyheter • Publicerad 11 december 2006

FOTBOLLI söndags skrev han på.Skyttekungen Martin Gustavsson lämnar SSG IF och lirar säsongen 2007 för Färjestadens GoIF.– Det ska bli spännande, säger den 25-årige anfallaren.

Det blev bara ett år i SSG IF för Martin Gustavsson.

Annons

Nu byter han division V mot division III.

Varför?

– Jag vet faktiskt inte. Det är väl lite av en sista satsning av nåt slag. Det har varit jätteskoj i SSG, men Färjestaden kändes lockande.

– Och det blev lite lättare när Mattias (Nilsson, svåger och lagkamrat i SSG) gick dit så tidigt.

Men det tog ett tag för dig att bestämma...

– Ja, det har varit ett väldigt svårt beslut. Jag har trivts jättebra i SSG, men i Färjestaden är spelarna bättre och det är lite mer seriöst. Och ”Jocke” (Joachim Christensson, tränare) verkar bra också, så det var egentligen inte så svårt.

I skuggan av ”Gulla”

Martin Gustavsson kände inte att säsongen 2006 för egen del handlade så mycket om hur han eller hans SSG IF spelade, utan mer om hur många mål han skulle göra och hans utsatta målgaranti på 25 mål.

När han nu kliver upp tre divisioner hoppas han att han slipper så mycket fokus.

– Nu är det lite högre upp och det ska bli skönt att bara få vara en i mängden. Det känns som att jag nu kommer lite i skuggan av Jimmy Gullquist, så då kan jag slappna av lite.

Annons

Så du ska inte ge någon målgaranti i år då...?

– Nej, man får väl ligga lite lågt. Det var längesedan jag spelade så här högt upp i seriesystemet, det måste varit sex år sedan, med Kalmar AIK i division II.

FAKTA/Martin Gustavssons målskördar

2004, div. IV

20 mål för Mörbylånga GoIF

2005, div. IV elit

19 mål för Böda/Högby

2006, div. V

25 mål för SSG IF.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons