Annons
Nyheter

Martin spräckte nollan, men...

Nyheter • Publicerad 13 mars 2007

FOTBOLL, TRÄNINGSMATCH

Färjestadens GoIF förlorade i helgen med 4-1 mot Nybro IF. Det var lagets fjärde raka förlust, men glädjande nog gjorde Martin Gustavsson mål, lagets första denna träningsmatchsäsong.– Skönt, nu slipper man höra det i alla fall, säger Färjestadens tränare Joachim Christensson.

Annons

Precis som Färjestadens tre tidigare träningsmatcher hade matchen mot Nybro IF två ansikten, en bra halvlek och en dålig. Skillnaden var bara att det var den första halvleken som var den dåliga denna match. Då var Färjestaden riktigt uselt. Som vanligt fick man inte in matchens första mål, det fick istället Nybro efter fem minuter. Och fem minuter senare gjorde samma lag 0-2. I mitten av halveken kom även 0-3, vilket stod sig till paus. Då hade Färjestaden visat upp dålig vilja, rörigt försvarsspel och ett anfallsspel utan tanke med långbollar på vinst och förlust, mest förlust.

– Vi har varit bra i första halvlek tidigare, men i dag beter vi oss pojklagsaktigt i första. Men det var bara att försöka gå ut och vinna andra halvlek, berättar Christensson.

MÅSTE BLI TUFFARE

Seriekonkurrenten från Nybro spelade bra, men med vind i ryggen jämnade Färjestaden ut spelet i den andra halvleken. Jimmie Nilsson kom in och ersatte Harry Karlström som vänsterback. Dessutom gick Fredrik Sturesson ut till förmån för Simon Strindhag. Simon gick in som vänstermittfältare och flyttade in Johan Lewton på innermittfältet, varpå Peter Levin flyttades ut som högermittfältare och Emil Olsson tog steget ner på Sturessons högerbacksplats. Bytena gjorde sitt till, men annars var det en större vilja och en bättre aggressivitet som gjorde att Färjestaden då började skapa mer chanser framåt.

– Nybro har bättre passningsspel än vad vi har, men när vi får press på deras backlinje är de inte bra, analyserar Christensson. Men vi trycker inte in bollarna, vi måste bli tuffare i boxen.

FÖRLUSTSVIT

Fem minuter in i andra halvleken gjorde Nybro 0-4, men tjugo minuter senare satte Martin Gustavsson årets första GoIF-mål på en hörna från Jimmie Nilssons vänsterfot. Strax därefter byttes Levin ut mot Jesper Lundvall, men resultatet 1-4 stod sig till slutet, varpå Färjestaden får fortsätta att vänta på årets första seger.

VIKTOR LOVÉN

Färjestadens GoIF - Nybro IF 1-4 (0-3)

Målet: Martin Gustavsson.Startelvan: Jonas Deurell – Fredrik Sturesson, Nicklas Nelson, Tom Karlsson, Harry Karlström – Emil Olsson, Peter Levin, Jens Göthberg, Johan Lewton – Mattias Nilsson, Martin Gustavsson.Avbytare: Jimmie Nilsson, Jesper Lundvall, Simon Strindhag.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons