Nyheter

Mardrömsstart blev en poäng

Nyheter • Publicerad 21 april 2008

FOTBOLL, ELITFYRAN

Det tog fem minuter sedan fick IFK Borgholm 0–1 i baken. Men man kom tillbaka och plockade med sig en poäng i elitfyranpremiären efter 1–1 borta mot Hultsfred.

IFK Borgholm fick värsta möjliga start på säsongen. Efter bara fem minuter boxade David Larsson i väg en boll som träffade en Hultsfreds Henrik Karlsson i huvudet och flög upp i krysset.

– Då tänkte man att inte skulle bli någon roligt dag, säger IFK Borgholms tränare Johny Erlandsson.

Och länge såg det inte ut att bli så heller för ölänningarna. För Borgholm var mer eller mindre utspelade i den första halvleken. 2–0 hängde i luften och Borgholm skapade egentligen inget. Och när Gustav Ekström drog på sig sitt andra gula kort 37 minuter in i matchen såg det nattsvart ut för Borgholm. Men istället för att rasa...

– Den utvisningen blev egentligen en tändning för oss. Vi ändrade om lite i laget och alla höjde sig ett snäpp, säger Erlandsson.

MÅLCHANSUTVISNING

Tre minuter senare var det dock en Hultsfredsspelare som fick syna det röda kortet då han rev ner frie Jacob Petersson i straffområdet och blev målchansutvisad. Straffen tog sedan kapten Johan ”TT” Pettersson hand om och satte 1–1. Den andra halvleken bjöd inte på något skönspel. Borgholm ryckte upp sig lite samtidigt som Hultsfred vek ner sig ordentligt.

– Jag tycker vi är bättre än Hultsfred i den andra halvleken. Vi jobbar oss in i matchen och jag är förbannat stolt över grabbars inställning, säger Erlandsson.

Vilket lag kändes närmast segern?

– Det kändes som det var ganska jämnt. I slutändan tycker jag resultatet är rättvist. Sett till första halvtimmen trodde jag absolut inte att vi skulle fixa en poäng. Hultsfred är ett bra lag och kommer med all säkerhet att slåss i toppen. Men vår andra halvlek är bra, säger Erlandsson som berömde nästan samtliga av IFK Borgholms spelare.

I helgen väntar bottentippade IFK Oskarshamn för Borgholm hemma på IP. Ett IFK Oskarshamn som dock lite överraskande besegrade favoriten IFK Berga med 2–1.

JOHAN MALMQVIST

Hulstfreds FK–IFK Borgholm 1–1 (1–1)

Målet: Johan ”TT” Pettersson.

Kvarnligan: 3) Johan ”TT” Pettersson 2) Johan Berg 1) Niklas Karlsson

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.