Nyheter

Målrikt kommunderby gav kryss

Nyheter • Publicerad 7 juni 2006

FOTBOLL, DIV. VI förra omgången tappade Glömminge IF trepoängaren i derbyt mot topplaget SSG IF i slutminuten.I måndags kväll upprepades scenariot när Mörbylånga GoIF kom på besök till Glömmingelunden. En till synes säker 3–1-ledning blev 3–3 till slut.– Visst är man besviken just nu, men samtidigt kan vi inte gräva ned oss. Vi har trots allt tagit två poäng mot två topplag, sa Marcus Kraaijenbrink, spelande coach i Glömminge.

Ja, Glömminge fortsätter att skaka topplagen. Men trepoängsutdelningarna är klena.

SSG kom undan med blotta förskräckelsen förra veckan och nu var det Mörbylånga som fick slita i kommunderbyt lagen emellan på täta och mysiga Glömmingelunden.

Redan i matchens första minut var hemmaspelarna i målmässigt överläge, då Armend Avdyli påpassligt knoppade in en hörna.

– Skönt, jag har missat en hel del på sistone, berättade målskytten.

I gapet

Gästerna hämtade sig dock efter chocköppningen och fick till kvitteringen så snabbt som i den nionde minuten. Peter Martinsson träffade först ribban från nära håll och när ingen GIF-försvarare dök upp hade Emil Johansson all tid i världen att sätta dit 1–1-bollen.

Stärkta av målet började Mörbylånga rulla runt på klassiskt manér och därför kom Avdylis 2–1-mål lite snöpligt för GoIF-coachen Magnus Olanders mannar.

Keepern Joel Pettersson, som vikarierade för Markus Alnefjord, slog ur Mörbylångasynpunkt en olycklig passning rakt i gapet på Avdyli. Armend tackade och tog emot och rullade in ledningskulan.

Uppkäftigt

Nu var det Glömminges tur att höja sig och laget fortsatte att uppträda uppkäftigt i den andra aktens begynnelse.

Efter endast fem minuter serverade duktige yrvädret Emil Börjesson bollen till GIF:s Ruud van Nistelrooy – Rickard Persson – som i vanlig ordning befann sig djupt inne i boxen. Ur misstänkt offsideposition bredsidade Persson in 3–1.

Domarna konfererade snabbt och när domslutet cementerades var det sportsligt nog inga protester från bortalaget.

Hands

Glömminge såg ut att gå mot sin andra trepoängare för året, men Mörbylånga fick en gratischans att reducera efter en hands i straffområdet av Kraaijenbrink.

MGoIF:s klart bäste aktör Daniel ”Dalle” Nilsson placerade elvameterskicken säkert i ena burgaveln.

– Det målet får jag och ”Jocke” (Joakim Deurell-Sjöström) ta på oss. Tar jag inte bollen med handen, så står det ju en Mörbylångaspelare bakom mig, förklarade Kraaijenbrink efteråt.

Frenetiskt

Topplaget tryckte på frenetiskt i slutet och fick också sin utdelning.

Med tio minuter kvar kom gästerna i ett flygande anfall, ”Dalle” kom fri och satte distinkt dit 3–3.

– Snyggt, de kom ju med fem man, inte mycket att göra, berömde ”Kraaijen”.

Gräva ned

Peter Martinsson var sedan ytterst nära att skalla in 4–3 för Mörbylånga, men en GIF-lirare nickade undan bollen på mållinjen.

– Visst är man besviken över 3–3, men samtidigt ska man komma ihåg att vi låg under med 3–1, sa tvåmålsskytten ”Dalle” Nilsson efter kampen.

– Glömminge är ett krigande lag, men sett över hela matchen tycker jag att vi skulle vunnit.

Magnus Olander var inne på samma linje:

– Vi kom fram till boxen ganska enkelt och skapade också en hel del lägen. Synd bara att vi släppte in tre skitmål...

Trots två baklängesmål i slutet var Olanders kollega Kraaijenbrink inte alltför ledsen när han sammanfattade derbytillställningen.

– Visst är man besviken just nu, men samtidigt kan vi inte gräva ned oss. Vi har trots allt tagit två poäng mot två topplag och det kunde mycket väl blivit 3–4 också.

– Vi krigade dock på bra och det verkar vara lite vilja i Glömminge i år.

Nu väntar ytterligare ett derby – mot IFK Borgholm – och Johny Erlandsson var här och spionerade?

– Ja, men jag är inte orolig för Borgholm. Vi slog ju dem i ÖM tidigare i år, avslutade ”Kraaijen” med ett skratt innan han stegade in i omklädningsrummet för en välförtjänt dusch.

Unge Emil Börjesson och Armend Avdyli var bäst i hemmalaget, hos gästerna var Daniel ”Dalle” Nilsson outstanding.

FAKTA/

Glömminge IF – Mörbylånga GoIF 3–3 (2–1)

Målen: 1–0 Armend Avdyli, 1–1 Emil Johansson, 2–1 Armend Avdyli, 3–1 Rickard Persson, 3–2 Daniel Nilsson, 3–3 Daniel Nilsson.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.