Annons
Nyheter

Lugnet före stormen i IFK?

Nyheter • Publicerad 28 november 2008

FOTBOLL, DIV 3 DAM

Silly season-tåget tuffar på för fullt, men i öns bästa damlag är det lugnt. I dagsläget finns nämligen bara en spelare på minuslistan, medan pluskolumnen är helt tom. Fem potentiella nyförvärv har dock tränat med klubben samtidigt som lika många i truppen är tveksamma till en fortsättning.

Annons

Ja, det är lite av lugnet före stormen i IFK Borgholm för tillfället. Inget nyförvärv är klart i dagsläget, men samtal förs med en kvintett spelare som varit med och tränat med de blåvita under en längre tid. Kvintetten består av, som ÖB-sporten tidigare skrivit, skyttedrottningsduon från Böda/Högby, Nathalie Nilsson och Natalie Wilhelmsson, samt deras lagkamrat Anna Evaldsson. De övriga två spelarna är Högsrums Anna Nyman och Smålands bästa femtonåriga målvakt Lovisa Hultman.

– Men vi har ingenting på papper och ingenting är ju klart om det inte finns på papper, säger IFK-coachen Janne Strindhag vist.

BOSTRÖM-SYSKON

På Borgholm minuslista finns i dagsläget bara Emma Wahlberg, som gått hem till Färjestadens GoIF. Men det kan bli fler. Viktiga kuggen Ida Olsson, som missade stora delar av årets säsong är ett stort frågetecken.

– Ja, det är ju korsbandet där, konstaterar Strindhag. Så hon kan nog inte spela nästa säsong.

Det är också tveksamt hur mycket Strindhag kan använda de viktiga systrarna Boström.

– Maria är ju gravid och Anna har sagt att hon ska varva ner och inte satsa nästa år.

Men frågetecknen från 2008 års startelva slutar inte här. Moa Larsson rehab-tränar efter sin knäoperation och libero-klippan Annika Nilsson är nyopererad samtidigt som hon börjat studera i Växjö. I Växjö bor numera också försvarskollegan Jennie Larsson.

– De är ju kvar hos oss, men vi vet ju inte hur mycket vi kan nyttja dem nästa säsong, avslutar Strindhag.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons