Nyheter

Ljungström tillbaka till FGoIF

Nyheter • Publicerad 5 december 2007

FOTBOLL, ELITFYRAN

Johan Ljungström spelade i år under tränare Magnus Olander i Mörbylånga GoIF. Numera är Olander tränare för Färjestadens GoIF, där de båda nu återförenas. Förra veckan skrev ”Ljungis” nämligen på för FGoIF.

– Perfekt, säger Olander.

Johan Ljungström har varit i Färjestadens GoIF tidigare, men efter säsongen 2004 gick han tillbaka till moderklubben Mörbylånga GoIF. Nu är han dock tillbaka på Tallhöjden.

– Jag är klar med min utbildning nu, så jag känner att jag kan satsa mer på träningarna och nu ska vi ju träna som ett division 3-gäng med Färjestaden, nämner Ljungström som en av anledningarna till klubbövergången.

OLANDER ÄR NÖJD

– Och sedan har jag många gamla kompisar i Färjestaden, så det ska bli gutt att spela med dem i ”Affes gäng” igen, säger han och syftar på de lirare födda 1985-87 som tränades av Alf Nilsson under juniortiden.

Olander är nöjd med nytillskottet.

– Ja, jag känner ju honom sedan innan. Han är stor och stark och förlorar inte så många närkamper. Sedan är han jävligt tjurig också och vill inte förlora. Men det finns ju saker att putsa på som till exempel tekniken, säger coachen.

Du skolade om honom till mittback i Mörbylånga. Är det där han ska användas?

– Det får väl tiden utvisa, men central mittfältare, defensiv mittfältare eller mittback blir det väl. Vi har många som kan spela på den positionen, så centrallinjen ser intressant ut.

”DET SKA BLI KUL”

Ljungström tycker det ska bli trevligt att återförenas med Olander.

– Ja, det är positivt. Han går ju in för sin uppgift till 100 procent. Så om man ska gå till Färjestaden passar det ju perfekt nu, med Olander och kompisarna. Det har aldrig känts så här positivt inför en säsong med Färjestaden. Det ska bli kul.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.