Annons
Nyheter

…liksom IFK Borgholm

Nyheter • Publicerad 6 oktober 2009

FOTBOLL, DIV 4

Överraskning 1: IFK Borgholm vann elitfyran.

Annons

Överraskning 2: Tränare Mikael Larsen lämnar laget.

– Tanken var att fortsätta men tyvärr så har vi inte kommit överens, säger Larsen.

Ett lyckat år. Mer blev det inte för IFK Borgholmtränaren Mikael Larsen som nu tackar för sig.

– Det vi skapat under säsongen som gått är helt fantastiskt och magiskt. Vi har skapat lag med vinnare och fått in en vinnarmentalitet i hela truppen. Det jag skulle vilja är att man får in samma mentalitet i hela klubben – i styrelse och alla andra lag. Man ska vara tydligare och rakare och alla i föreningen ska prata samma språk, säger Larsen.

– Men tyvärr så har jag inte riktigt fått några riktlinjer och några klara ambitioner från styrelsen.

Så kortfattat kan man säga att dina ambitioner är högre än styrelsens?

– Ja, så kan man nog uttrycka det. Men det finns absolut inga ”bad feelings” mellan mig och styrelsen. Vi har helt enkelt inte riktigt pratat samma språk.

INTE FÖRSTÅTT

Under säsongen som gått tog Borgholm 48 poäng i division 4 och tog med detta ett poäng mer än tvåan Alstermo IF.

– Det är ledsamt att vi inte lyckats hitta någon lösning. Men samtidigt kanske jag inte förstått hur svårt Borgholm har haft det ekonomiskt de senaste åren, och kanske var det så att vi gick upp ett år för tidigt, säger Larsen.

Annons

Vad händer med dig nu?

– Ska jag var ärlig så har jag ingen aning. Jag bor med min familj några mil utanför Kalmar och att träna Borgholm har både tagit mycket tid och energi. Jag behöver lite tid att fundera men det är som det är och bara att gå vidare.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons