Annons
Nyheter

Kvarnvallens siste skyttekung

Nyheter • Publicerad 1 december 2006

FOTBOLLHulterstads AIK har som bekant gått i graven. Om inte klubben uppstår igen från de döda, så vilar ni just nu ögonen på föreningens siste skyttekung, Johan Lundgren.– Det är skönt att bli skyttekung, men tråkigt att man blir den siste, säger 21-åringen.

Anfallaren Johan Lundgren hittade nätet vid nio tillfällen under säsongen. Med det blev han bäst i laget och kan nu titulera sig Kvarnvallens siste skyttekung.

Annons

”Lunkan”, som han kallas, lämnade Hulterstad direkt efter säsongen och tog emot det bistra beskedet att föreningen tvingats lägga ner via tisdagens tidning.

Ingen överraskning

– Det känns väldigt tråkigt. Jag känner verkligen med föreningen, jag har trots allt varit där i tre säsonger. Det har varit en skitrolig tid, säger han.

Däremot kommer det inte som någon överraskning för honom att HAIK nu har spelat färdigt i Ölandssexan.

– Under sommaren var vi runt fyra man på varje träning. Då gick vi ner på ett pass i veckan, men det kom inte mer för folk för det.

– Sedan är det inga ungdomar som spelar heller. Förra året var jag näst yngst i laget, förklarar Johan Lundgren.

Back i MGoIF

Redan i somras hörde moderklubben, Mörbylånga GoIF, av sig och ville ta del av 21-åringens tjänster. ”Lunkan” svarade då att han inte ville lämna Hulterstad i sticket, men när klubben efter säsongen gjorde ett nytt försök så tackade han ja. Trots att han har öst in mål på Kvarnvallen är det tänkt att han i Mörbylånga ska spela back.

– Det är faktiskt min riktiga position. Jag spelade där innan jag gick till Hulterstad, men där satte de mig först som mittfältare och sedan anfallare, men jag spelar helst back.

Nytta senare

Annons

Nu när Johan Lundgren gått upp två divisioner kommer det att bli en markant skillnad på träningsdos och intensitet. Plus en vinterträning som gör ont bara man tänker på det. Det är dock inget som skrämmer allroundfenomenet.

– Jag tycker faktiskt att det ska bli ganska kul. Det var länge sedan man var vältränad nu. Jag tror att det var när vi hade Peter Ämtvall som tränare. Klart att det kommer bli jobbigt, men man kommer ha nytta av det senare.

Efter säsongerna i Hulterstad är det speciellt en sak som ”Lunkan” känner att han kommer ha med sig.

– Från HAIK har jag fått med mig att kriga mer och inte vika ner mig.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons