Annons
Nyheter

Klart för ny fotbollsklubb i norr

Nyheter • Publicerad 18 november 2008

FOTBOLL

Det har snackats om det några veckor nu. Nu är det officiellt – det har bildats en ny fotbollsförening på norra Öland.

Annons

– Ja, det stämmer att vi kommer starta upp ett nytt fotbollslag, säger Thomas Söderstedt som är en av de ansvariga för det nya laget.

På diverse bloggar och hemsidor på internet har det snackats om att en ny fotbollsklubb håller på att startas upp på norra Öland. De som Ölandsbladet misstänkt varit aktiva i arbetet har dock tigit och valt att inte avslöja något – tills nu.

– Ja, det stämmer att vi kommer starta upp ett nytt fotbollslag. Men vi har dock inte klart med något namn på laget ännu. Vi har lämnat in ett par förslag till fotbollförbundet och väntar på att de ska godkänna något av dem, säger Thomas Söderstedt.

BÖDA IP

Det nya laget består till största delen av spelare och ledare till Böda/Högbys c-lag.

– Eftersom att Böda/Högby valde att inte ha något c-lag kommande säsong tyckte vi att detta var bästa lösningen. Så det är absolut inte någon protest mot Böda/Högby eller liknande utan vi hoppas kunna ha ett bra samarbete med samtliga föreningar på norra Öland, säger Söderstedt.

Laget har redan startat försäsongen i Åkerbohallen och har så här långt hållit två träningar. Hemmaplan kommer senare bli Böda IP som det nya laget kommer hyra av Böda IK.

– Att vi hyr planen av Böda IK är ingen skillnad mot att vi skulle hyra tider från kommunen på Nya IP. Nu väljer vi att spela på Böda IP istället, säger Söderstedt.

DIVISION 6

Förhoppningen är att man ska få starta direkt i division 6 men detta är långt i från säkert. Förbundet har nämligen som praxis att nystartade föreningar ska starta i reserv c så de kan visa att de klarar av att bedriva en förening innan de får chansen i det ”riktiga” seriesystemet.

Annons

– Eftersom vi spelat c-lagsfotboll hela året i år och var ytterst nära att vinna serien så har vi visat att vi klarar att spela på den nivån redan, säger Söderstedt och fortsätter:

– Dessutom går vi nu från att träna en gång i veckan till att träna två gånger i veckan. Detta är också något som vi framför till fotbollförbundet som talar för att vi ska få spela i division 6.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons