Annons
Nyheter

KFF fortsätter sin ö-satsning

Nyheter • Publicerad 13 september 2007

FOTBOLL

Förra veckan hade Talanggrupp Öland öppen träning. Ett 15-tal ledare från öns olika klubbar följde fotbollsövningarna på Rällavallen.

Annons

– Ölandsgruppen har fungerat väldigt bra från dag ett. Vi hoppas kunna fortsätta stimulera unga ambitiösa fotbollsspelare, säger Robert Lövenklev, vars Kalmar FF står bakom satsningen.

Tränarna Peter Boström och Christer Persson har drillat Ölands nästa generation, killar i åldrarna 13-16 år, under året som har gått. Ett 30-tal öländska ungdomsspelare har fått möjligheten att prova på träningen i talanggruppen.

BRA STRUKTUR

Robert Lövenklev, som tillsammans med Kjell Nyberg överser projektet, är belåten med satsningen så här långt.

– Ölandsgruppen har fungerat väldigt bra från dag ett. Det är bra struktur på träningen och vi hoppas kunna fortsätta stimulera unga ambitiösa fotbollsspelare.

Förra veckan hölls en öppen träning på Rällavallen och Robert Lövenklev tog chansen att knyta kontakter med öns ungdomstränare. Ett 15-tal dök upp för att lyssna till Lövenklev.

– Vi fick möjligheten att berätta lite om Talanggrupp Öland och vi vill finnas med i utbildningen i så många klubbar som möjligt och därmed öka chansen att producera kommande A-lagsspelare från regionen, säger Robert Lövenklev.

BARA ETT MOLN

Ett moln på den öländska KFF-himlen stavas vinterträning.

– Vi önskar ju att bibehålla träningsgruppen och erbjuda bollträning under hela året, men Öland har ingen bra anläggning under vintertid, så det är inte mycket annat att göra än att fortsätta träna på det sättet vi gör just nu, det vill säga träna på gruset, avslutar Robert Lövenklev.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons