Annons
Nyheter

Katastrofstart fällde B/H

Nyheter • Publicerad 6 juli 2007

FOTBOLL, DIV. 4

Böda/Högby spelade riktigt dåligt i den första halvleken och låg då under med 4-0 mot Nickebo IK. Trots bra spel i andra lyckades man sedan aldrig komma ikapp.

Annons

– Vi var inte med i matchen i början, utan spelade som elva man som inte förstod vad det handlade om, säger B/H-coachen Bengt Johansson.

Efter 25 minuters spel ledde Nickebo med 4-0 efter fyra mål på fasta situationer.

– Då blir det ju tufft, konstaterar Johansson. Vi gick bort oss på andrabollarna. Vi fick bort förstabollarna, men sedan slappnade vi av.

Med fyra mål i baken var det inga ömma kärleksord som viskades i Böda/Högbys omklädningsrum i paus. Tvärtom.

– Det jag sa till dem i halvlek kan du inte skriva i tidningen, förklarar Johansson, som sedan fick se två reduceringar fram till 4-2 under andra halvleks första halva.

– Vi kom ut som ett nytt lag och hade sedan även chanser på 4-3, men då kontrade de in 5-2 och då sjönk vi lite.

På grund av förlusten har B/H nu bara två poäng ner till negativ kvalplats.

– Men vi är så pass bra att vi ska ta tag i det här. Jag ser det inte som någon fara.

Nöjd med vårsäsongen?

– Nej, inte riktigt hundra. Vi började bra, men nu har vi gjort lite dåliga matcher på sistone. Vi är lite slitna och mycket sitter i huvudet, så det ska bli skönt med uppehåll nu. Men i det stora hela är jag väl tämligen nöjd.

Annons

Mot Nickebo får ingen godkänt i första halvlek, medan tvåmålsskytten Jesper Swahn, samt innermittfältsduon Victor Byström/Johan Hammarsten får beröm för andra halvlek.

VIKTOR LOVÉN

FAKTA/

Nickebo IK – Böda/Högby 5–3 (4–0)

Målen: Jesper Swahn 2, Björn Fjellström

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons