Nyheter

Karabyn efter 0–3-förlust: ”Inställningen saknades helt”

Nyheter • Publicerad 25 april 2008

FOTBOLL, DIV 4

Tio sekunder. Sedan var det nattsvart för RM som förlorade med 0–3 hemma mot Kalmar Södra.

Trots att RM hade avspark lyckades Kalmar Södra med bedriften att göra mål efter bara ett par sekunder.

– Vi slår en långboll ner till Anders Johansson och en Kalmar Södraspelare är snabbt framme och vinner närkampen och rullar in bollen i mål, säger RM:s tränare Peter Karabyn.

OIGENKÄNNBART

Efter Kalmar Södras chocköppning kom aldrig RM riktigt tillbaka. RM-spelarna hängde med huvudena och skapade egentligen inga riktiga målchanser. Visserligen lyckades man etablera lite eget spel men i stora drag var RM helt oigenkännbart.

– Det är lite oroande att vi blir sådana efter vårt första baklängesmål, säger Karabyn.

Och lagom till RM på allvar började komma in i matchen kom nästa kalldusch. En snabb omställning gav Kalmarlaget 2–0 efter tamt försvarsspel inne i RM:s straffområde.

– En kille lyckas gå runt på kanten och de har en ensam spelare inne i vårt straffområde och han har inga problem att bli först på bollen, säger Karabyn kritiskt mot sitt eget lags försvarsspel.

REVANSCHLUSTA

Resultatet 0–2 stod sig halvleken ut, vilket tillslut blev 0–3 när domaren blåste av matchen.

– Jag tycker det är jättetråkigt att vi inte kan göra en bättre match i vår hemmapremiär. Man känner sig nästan lite fånig. Vi var faktiskt nog inte först på varken andra eller tredjebollarna och då vinner man inga matcher, säger Karabyn.

Och hur ska ni ändra detta till tisdagens derby mot Glömminge?

– Jag tror inte vi behöver göra så mycket. Detta var förmodligen bara en sådan dag när inget gick vår väg. Killarna lär ha en enorm revanschlusta när vi möter Glömminge så tror jag inte att vår inställning kommer att fälla oss i alla fall.

Trots resultat framhåller Karabyn gärna Emanuel Claesson som den enda spelaren i RM som kommer undan med betyget godkänt.

– Han försökte i alla fall. Han kämpade och ville visa att vi kan bättre.

JOHAN MALMQVIST

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.